Un tânăr cu handicap grav a fost salvat de Poliţia Locală

Categorie: Administratie publica 13 februarie 2012

După cum reiese din situaţia prezentată astăzi de Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă, la Câmpina nu sunt probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze, energie electrică şi apă potabilă. De asemenea, centrele comerciale din municipiu au anunţat administraţia locală că dispun de suficiente rezerve de apă şi alimente. În ultimele zile nu s-au semnalat evenimente rutiere sau cazuri speciale în care cetăţenii să fie puşi în dificultate. În schimb, a fost semnalat un caz social a cărei finalitate putea fi tragică dacă nu se intervenea la timp.
Pe aleea care leagă străzile Atelierelor şi Avram Iancu se află o rulotă în care locuiau două persoane, tată şi fiu, băiatul de 17 ani având un handicap grav. Tatăl este angajat al Primăriei Câmpina, ca asistent social pentru fiul său. Situaţia celor doi era cunoscută la nivelul administraţiei locale, fiind vizitaţi periodic de reprezentanţii Biroului de Asistenţă Socială. După cum a afirmat secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu, “noaptea trecută, tatăl a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean Ploieşti, după ce a suferit un accident vascular, iar copilul a rămas singur. Astăzi, un echipaj al Poliţiei Locale, care trecea periodic prin zonă şi se oprea mereu să vadă ce fac cei doi, l-a descoperit pe băiat şi l-a dus la Centrul Sfântul Andrei din Ploieşti, măsură impusă de faptul că handicapul nu-i permite să se descurce singur. Dacă nu ar fi fost descoperit la timp, probabil că s-ar fi ajuns la o tragedie”. Centrul de la Ploieşti este singurul din judeţ destinat minorilor cu handicap grav.

2 comentarii to “Un tânăr cu handicap grav a fost salvat de Poliţia Locală”


 1. Doar eu spune:

  mda, ce vrajeala….cei de la asistenta ii viziteaza…cine? cea care a furat? din lipsa de munca? sa fim seriosi, stau intr-o RULOTA, asta e drama. daca tot va laudati gasiti-le o casa, cate camere din camine sunt goale pentru ca “proprietarii” sunt plecati in strainatate…raspunsul: “daca isi plateste chiria indiferent unde se afla e a lor garsoniera”…deci tot la bani ne intoarcem, nu la SOCIALUL cu care primaria se lauda. SA VA FIE RUSINE! poate chiar meritam ceea ce Dumnezeu ne da in perioada asta, suntem niste monstrii!

  RăspundeRăspunde
 2. Raspuns spune:

  Chiar este nasol de cei doi. In drumul meu pe care-l fac zilnic la scoala si inapoi treceam pe langa aceasta rulota. Vreau sa spun ca traiau in niste conditii oribile….aveau sticle cu urina aliniate langa rulota si apa isi luau de pe la “vecini” ca altfel nu aveau din ce trai. De la un timp nu am mai vazut rulota si ma intrebam daca s-au mutat. Tatal baiatului era unul muncitor, ajuta lumea din zona la nevoie si mai primea si un ban pentru ei. Nu putea sa lucreze prea departe de zona unde se afla rulota pentru ca nu avea cum sa-l lase singur pe baiat. E nasol de ei..

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF