„HidroPrahova îşi bate joc de Câmpina!”
Aprobarea lucrărilor de investiţii din anul 2012, lucrări pe care HidroPrahova trebuie să le execute din cota de dezvoltare, a generat o nouă dispută între reprezentanţii administraţiei câmpinene şi conducerea operatorului regional de apă şi canal. Lucrurile nu au stat niciodată prea bine între cele două părţi, dar parcă o relaţie mai tensionată ca acum nu a existat niciodată. Primul care a început dialogul cu conducerea HidroPrahova a fost consilierul Marian Nistor: „Din lucrările pe care noi vi le-am aprobat să le faceţi anul trecut, câte s-au realizat, de ce nu s-au făcut toate şi unde este restul de bani?! Vă dau doar un exemplu… Pentru canalizarea de pe Strada Erupţiei, am alocat anul trecut 25.000 lei şi nu s-a întâmplat nimic. Noi intenţionăm ca anul acesta să realizăm asfaltarea parcării, ce facem cu canalizarea?!”
Discuţia nu este nouă, în primăvara anului trecut, când s-a aprobat precedenta listă de investiţii din cota de dezvoltare, HidroPrahova susţinea că are 370.000 lei din cei 520.000 lei pe care ar fi trebuit să-i încaseze din această cotă, dar nu s-a făcut nici o lucrare din cele propuse de HidroPrahova şi aprobate de Consiliul Local.
Marius Bugan – directorul HidroPrahova pentru zona Câmpina şi Simona Neagu – directorul Sucursalei Câmpina n-au prea avut răspunsuri clare la întrebările consilierilor locali: „Strada Erupţiei este inclusă în master-plan şi vom schimba canalizarea pe bani europeni”. „Şi atunci, banii din cota de dezvoltare unde sunt?”, au întrebat consilierii, dar n-am mai primit vreun răspuns. Noi am fi întrebat şi unde sunt banii europeni cu care Hidro se tot laudă şi pe care Câmpina îi aşteaptă de atâţia ani pentru reabilitarea sistemelor de apă şi canal…
„HidroPrahova îşi bate joc de Câmpina! Eu sunt consilier local de patru ani şi în fiecare an am aprobat aceeaşi listă de investiţii a HidroPrahova cu bani din cota de dezvoltare şi niciodată nu s-a făcut nimic! Dispreţuiţi administraţia locală şi locuitorii Câmpinei! Aveţi o sumă de 89.500 lei în cota de dezvoltare, după cum scrieţi în aceste hârtii, dar nu faceţi nimic! Nu uitaţi că existaţi pentru că noi am intrat în această asociere! Respectaţi-ne pentru că aveţi un loc de muncă şi datorită nouă!”, a fost reacţia extrem de dură a consilierului Elena Albu.
Vă reamintim că această cotă de dezvoltare reprezintă 8% din tariful practicat de societate, iar banii rezultaţi de aici sunt destinaţi investiţiilor pe domeniul public. Adică, aşa ar trebui să fie…