Social

Fostul primar al comunei Băneşti, Petre Ion Costache, a fost eliberat din arest

Petre CostacheDupă aproape şapte luni de arest preventiv, Petre Ion Costache a fost eliberat în urmă cu patru zile şi va fi judecat în stare de libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul fostului primar şi a dispus înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi ţara. De asemenea, Petre Ion Costache va trebui să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină şi să nu folosească nici un fel de armă. O dată cu fostul primar din Băneşti, a fost pus în libertate şi Eduard Vasile Gabriel, un alt inculpat din aşa-numitul „lot Costache”.
Magistraţii Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat marţi asupra recursului înaintat de cei doi inculpaţi (dosar 6358/1/2012), iar în noaptea de marţi spre miercuri, cei doi au fost eliberaţi. Vor fi judecaţi, aşadar, în stare de libertate. Vă reamintim că Petre Ion Costache este acuzat de complicitate la furt calificat în formă continuată, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese. Următorul termen pe fond în procesul fostului primar este 29 octombrie 2012.

7 Comments

  1. amelin says:

    un maaaaare hot

  2. Lenesu' says:

    Foarte bine! Eu mi-as pune problema daca a spus sau nu ceva, cat timmp a fost acolo! Nu merita sa stea atat, mai ales ca justitia nu si-a spus cuvantul si, daca ar fi vinovat, nu ar fi singurul. De unde stim noi ca nu a sprijinit interesele altor baroni PDL-listi locali si ca nu a facut alteva decat sa raspunda unor comenzi de la sefii luio din PDL?!?!?! Eu nu cred ca a facut de capul lui toate alea! Abia astept sa ii ia DNA la intrebari si pe-aia care s-au manjit cu miere si pe picioare nu numai pe maini!

  3. alina says:

    Ba da, a meritat sa stea, ba, dimpotriva, trebuie sa stea mult, mult mai mult, Oare cat a costat aceasta eliberare? Dar nu e nicio problema, are balta peste. Intr-adevar, data viitoare trebuie sa mearga insotit de toti cei care l-au sustinut, pentru ca nu doar a sprijinit interesele baronilor PDL, si-a urmarit propriile interesele, cu varf si indesat. Sa speram ca justitia nu e legata la ochi si nici nu poate fi cumparata.

  4. Lenesu' says:

    Sa ne fereasca Dumnezeu de mai multi „alina” ca astia sunt si judecatori si procurori si, daca ar putea, ar lua si pistolul sa execute. Pana nu zice un tribunal ca e vinovat, daca vrem sa ne numim oameni, trebuie sa zicem ca nu e. Nu ii tin partea primarului ca n-am de ce! Daca a facut…. sa plateasca! Dar as prefera sa plateasca mai mult ignorantii care nu s-au trezit ca suntem intr-un stat de drept!

  5. Cristina Mihai says:

    E ca si scapat…Judecatoare Petre Mariana,avocat Alionte Mariana…

  6. George D. says:

    Daca e vinovat, sa stea la rece. Insa problema sunt marii hoti ai tarii, majoritatea in USL, gen Voiculescu, Nastase, Iliescu, Ghita, Tariceanu, Ponta… care au vandut Petromul, BCR, SIDEX, Insula Mare a Brailei…etc etc…astia ar trebui sa stea in puscarie, pe viata.

  7. cadastru sa says:

    ameline ,ai dreptate, e un mare hot ca doar il cunosti ,ai lucrat cu el.asta ar trebui sa stea vreo 10 ani pentru tot ce a facut rau banestiului.e adevarat sunt multi vinovati,dar e bine ca a fost si asta prins,usor ,usor se va face lumina.BRAVO JUSTITIA PRAHOVA.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *