“Gândacii vor dispărea din Spitalul Municipal Câmpina! Dar avem nevoie şi de sprijinul pacienţilor în acest scop”

Categorie: Social 23 octombrie 2012

Spitalul Municipal Campina Gândacii vor dispărea din Spitalul Municipal Câmpina! Dar avem nevoie şi de sprijinul pacienţilor în acest scopAfirmaţia aparţine directorului medical al spitalului câmpinean, dr. Elena Dumitrescu şi vine ca un răspuns la unele acuze aduse de unii pacienţi sau familiile lor cu privire la existenţa gândacilor în saloanele unităţii. Pentru a rezolva această problemă, conducerea spitalului a înfiinţat un compartiment special pentru infecţiile intra-spitaliceşti. Aici îşi desfăşoară activitatea un medic infecţionist şi o asistentă de igienă şi tot aici există un dezinfector utilizat periodic. “Acest compartiment coordonează şi acţiunile de dezinsecţie şi dezinfecţie din Spitalul Municipal. Sunt spaţii în cadrul instituţiei unde dezinsecţia şi dezinfecţia se fac zilnic, în altele – săptămânal, iar în alte spaţii – o dată pe lună. Din luna august a acestui an am apelat şi la o nouă firmă de deratizare, din Ploieşti, cu costuri reduse, dar şi cu efecte vizibile şi de durată a activităţii sale”, ne-a declarat dr. Elena Dumitrescu.
Referitor la gândacii din spital, directorul medical spune că pentru dispariţia acestora trebuie să existe un efort comun din partea unităţii şi a pacienţilor. “În multe dintre sertarele de la noptierele pacienţilor găsim mereu resturi de mâncare, care determină apariţia gândacilor. Mâncarea poate fi ţinută şi în frigider, există frigidere la aproape toate secţiile, nu e o problemă asta. Ca un argument în favoarea afirmaţiei mele vine faptul că, la secţiile la care nu este permisă hrana de acasă pentru pacienţi, cum ar fi Terapie Intensivă, Cardiologie şi altele, nu există gândaci. Eu sunt convinsă că vom rezolva şi această problemă, cu implicarea noastră, a spitalului şi cu înţelegere din partea pacienţilor”, a mai afirmat Elena Dumitrescu.

un comentariu to ““Gândacii vor dispărea din Spitalul Municipal Câmpina! Dar avem nevoie şi de sprijinul pacienţilor în acest scop””


 1. drag spune:

  Adevarat, gandacii au disparut de la spital, s-au mutat in poiana campina. Ce usurare!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF