Organizarea Târgului Mierii – Câmpina 2013, sub semnul întrebării

Categorie: Administratie publica 14 ianuarie 2013

Targul Mierii Organizarea Târgului Mierii  Câmpina 2013, sub semnul întrebăriiÎn luna februarie a fiecărui an, la Câmpina are loc Târgul Mierii, o manifestare devenită tradiţională şi care reuneşte apicultori din întreaga ţară. De altfel, Câmpina este, într-un fel, datoare apiculturii, inclusiv în documentul din 8 ianuarie 1503 (prima atestare documentară a localităţii) făcându-se referire la comerţul cu miere de albine între Câmpina şi Braşov. Ei bine, revenind în zilele noastre, Consiliul Local Câmpina a pus un mare semn de întrebare asupra desfăşurării ediţiei 2013 a Târgului Mierii. Motivul – nealocarea banilor pentru organizarea manifestării. Organizatorii au solicitat co-participarea administraţiei câmpinene cu suma de 30.500 lei. La propunerea consilierului local Florin Frăţilă, plenul a acceptat doar punerea la dispoziţie a spaţiilor din Casa Tineretului, fără alocarea vreunui ban pentru Târgul Mierii. În aceste condiţii, organizatorii pun la îndoială posibilitatea ca târgul să mai aibă loc la Câmpina, fiind vorba despre o manifestare naţională, care necesită sprijin financiar. Pe de altă parte, suma solicitată administraţiei câmpinene de către Asociaţia Apicolă „Valea Prahovei” este nejustificat de mare şi ridică unele semne de întrebare. Poate ar trebuie ca lucrurile să fie clarificate de ambele părţi, de la bugetul local să se aloce, totuşi, o sumă rezonabilă, iar manifestarea să se desfăşoare în continuare la Câmpina, pentru că a devenit o tradiţie şi an de an s-a bucurat de o participare numeroasă atât din partea producătorilor apicoli, cât mai ales din partea publicului.

8 comentarii to “Organizarea Târgului Mierii – Câmpina 2013, sub semnul întrebării”


 1. Horia Frincu spune:

  Fratilor,ce treaba aveti sa dati militianului Iosif bani pt manifestarea asta?lasati … sa traiasca in cocina lui.de cand e asta apicultor?poate trantor

  RăspundeRăspunde
 2. Andrei Popa spune:

  Multumiri USL pentru incercarile de a distruge Campina.

  RăspundeRăspunde
 3. Irina Apostol spune:

  Targul mierii este o actiune deosebita si face o buna promovare Campinii, nu inteleg de ce sunt reactii asa dure impotriva. Sunt convinsa ca orice fel de problema ar aparea ea poate fi rezolvata, suntem oameni civilizati si putem discuta romaneste, ce Dumnezeu, chiar nu putem organiza si noi ceva ca lumea?

  RăspundeRăspunde
 4. Viorel Manescu spune:

  In ultimii ani am mers la Targul mierii in Campina si mi-a placut foarte mult. Un targ mare si frumos, am vazut un spectacol deosebit. O manifestare frumoasa.

  RăspundeRăspunde
 5. Padureanu Emil spune:

  Daca nu va vor la Campina, incercati la in alta parte, eu cred ca succes mai mare aveti la comune si sate, cum este si targul cascavelei, etc. La noi s-au cheltuit bani mai multi pentru “spectacolul” din toamna, pe mici, bere si manele. Cat a cheltuit Consiliul Local pe Serbarile Toamnei? Si cu ce impact?

  RăspundeRăspunde
 6. Ar fi mare pacat ca acest targ sa nu mai aiba loc. USL poate sa dea 10.000 de lei pentru Care alegorice si majorete in toamna trecuta ,dar nu se indura de 2-3000 pentru stupari. E adevarat ca …alegerile au trecut..nu mai au nevoie de voturi(pentru monent)..

  RăspundeRăspunde
 7. Virgil Guran spune:

  Garantez eu ca Targul Mierii se va organiza si toata lumea va fi multumita!

  RăspundeRăspunde
 8. Cornel spune:

  Nu stiu ce se invarte cu sponsorizari, concursuri, degustari de miere, muzica data la maxim, dar sa stiti, apicultorii vin sa gaseasca materiale mai ieftine pentru ca sunt prezente multe firme.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF