Administratie publica

Avem o problemă! Doar 35,62% dintre firmele câmpinene şi-au achitat dările la bugetul local

Dacă procentul de încasare a taxelor şi impozitelor locale de la populaţie este destul de ridicat (60%), în ceea ce priveşte agenţii economici din Câmpina situaţia este mult mai delicată. Gradul de colectare a taxelor şi impozitelor a fost, la 31 martie, de 35,62%, faţă de aproape 48% – în aceeaşi perioadă a anului trecut. Nouă societăţi comerciale mari din municipiu, care de obicei îşi achitau la timp obligaţiile fiscale, anul acesta nu au plătit, încă, iar suma pe care aceste societăţi o datorează bugetului local este de aproximativ un milion de lei. În momentul în care aceste firme vor plăti, procentul încasărilor va „sări” la 45%. „Trebuie să atrag atenţia că aici există şi o carenţă fiscală. Legea prevede că agenţii economici trebuie să-şi facă reevaluarea clădirilor, pentru că despre impozitul asupra lor este vorba, din 3 în 3 ani. Dacă nu se realizează această reevaluare după 3 ani, impozitul se măreşte automat cu 10%, iar după 5 ani, cu 30%. Ei bine, agenţii economici îşi fac această reevaluare, în aproape toate cazurile valoarea de impozitare a imobilelor scăzând, dar noi nu avem nici un control asupra acestor reevaluări. Cred că ar trebui să se impună, prin modificarea legislaţiei, un cuantum minim pentru fiecare tip de clădire”, a precizat directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu.
Ponderea impozitului pe proprietate (terenuri şi clădiri), atât de la persoanele fizice, cât şi de la persoanele juridice, în veniturile bugetului local este de 35%.

5 Comments

  1. tomitza says:

    Pai da, daca propunerea lui Tiseanu, ca si firmele sa aiba discount de 5% cand platesc taxele locale nu a trecut de fieful USL…asta se intampla.

  2. Horia Tiseanu says:

    Am propus chiar 10% dar…

  3. Andrei Popa says:

    Din ce observ peste tot din punct de vedere economic, tara se duce de rapa intr-un ritm accelerat. Oricine ar fi fost la guvernare, tot aia facea, tot masuri nepopulare si taxe peste taxe, dar atunci cand intr-un municipiu precum e Campina cineva propune un discount de 5% sau 10% pentru firme, adica exact pentru entitatile juridice care genereaza locuri de munca si altcineva(si aici ma refer strict la USL Campina) blocheaza acest proiect din rea vointa sau doar din prostie, este INACCEPTABIL!
    Domnilor si doamnelor consilieri locali USL, va rugam munciti pentru noi, nu pentru voi!

  4. Rusinica says:

    Asta e culmea culmilor, sa propui o chestie BUNA si sa nu fie aprobata. De ce oare? Care e interesul? Sa saracim, sa fim indobitociti in fata sistemului mafiot? D-asta il apreciez eu pe Tiseanu, ca e consecvent si serios. Pacat de restul…

  5. Georgika says:

    ce a promis gasca de la USL in campanie? locuri de munca, curatenie, respect si corectitudine…ce am primit? somaj, mizerie, nesimtire crunta si manevre….romani, trezirea!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *