9 Mai – ziua în care la Câmpina… s-a vorbit despre Independenţă, Victorie şi Uniunea Europeană

Categorie: Social 9 mai 2013

9 mai 2 9 Mai  ziua în care la Câmpina... s a vorbit despre Independenţă, Victorie şi Uniunea EuropeanăPrin discursuri, aşa a fost marcată la Câmpina tripla semnificaţie a zilei de 9 Mai. O zi, cel puţin teoretic, de sărbătoare. Dar nu e uşor să sărbătoreşti pacea şi unitatea în Europa fără bani şi mai ales fără idei. Este mult mai uşor să strângi laolaltă grupuri de oameni (în special elevi) cărora să le vorbeşti, an de an, despre aceleaşi lucruri. Este şi destul de trist, în acelaşi timp, că nu reuşim să depăşim acest stereotip şi să creăm momente de sărbătoare într-o astfel de zi. Nu vrem să fim înţeleşi greşit, discursurile au rostul şi rolul lor, mai ales când sunt rostite de oameni care ştiu şi cred în ceea ce spun, dar Ziua Victoriei împotriva fascismului, Ziua Independenţiei proclamată în 1877 şi Ziua Europei unite sunt adevărate evenimente care ar trebui marcate prin bucurie…

9 mai 11 9 Mai  ziua în care la Câmpina... s a vorbit despre Independenţă, Victorie şi Uniunea Europeană

Revenind la acţiunile organizate astăzi, vorbim despre un simpozion organizat de Biblioteca Municipală Câmpina în parteneriat cu Asociaţia “Cultul Eroilor”, la care au participat elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din localitate, profesori şi reprezentanţi ai administraţiei publice şi un alt simpozion organizat la Colegiul Tehnic “Constatin Istrati”, de asemenea, în parteneriat cu Asociaţia “Cultul Eroilor”, condusă de colonelul (r) Marian Dulă.

3 comentarii to “9 Mai – ziua în care la Câmpina… s-a vorbit despre Independenţă, Victorie şi Uniunea Europeană”


 1. Horia Frincu spune:

  Fratilor,m-am saturat sa il vad mereu pe-scuzati-,greseala..Dula.Sa ne mai lase.

  RăspundeRăspunde
 2. gicu spune:

  Știa că este pozat. Ce figură de ….. erou …..are.

  RăspundeRăspunde
 3. MaiBineAnonimDecatCriticat spune:

  Am fost prezenta la una din aceasta prezentare si pot spune ca totul ar fi fost mai frumos si mai neplictisitor daca stimatii domni ar fi vorbit din propria experienta,nu chinuindu-se sa citeasca de pe niste foi.Acest lucru il puteam face si noi consultand internet-ul.Si descrierea cimitirului eroilor o puteam face si noi la fata locului.Asa ar fi fost mai indicat.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF