7.200 de elevi prahoveni intră, astăzi, în „focul” bacalaureatului

Categorie: Social 10 iunie 2013

Astăzi începe prima sesiune a examenului de bacalaureat, ca de obicei, cu proba orală la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Prahova, au fost organizate 16 centre de examinare, în cadrul cărora vor susţine examenul 7.200 de elevi  (5.362 din promoţia 2013, iar ceilalţi – din promoţiile anterioare). Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova se aştepta ca numărul elevilor înscrişi la bacalaureat să fie ceva mai mare, în jurul a 8.300 de candidaţi. Numai că, mai sunt elevi care au corigenţe şi le vor susţine în august, deci se vor putea înscrie abia la a doua sesiunea a bacalaureatului, iar lor li se adaugă un număr destul de mare de elevi care, pur şi simplu, nu s-au înscris la BAC, de teamă sau cine ştie din ce alte motive.

Pentru bacalaureatul 2013, Ministerul Educaţiei a anunţat doar două schimbări importante, ambele la limba şi literatura română. Prima – subiecte diferenţiate, în funcţie de profilul absolvit. Absolvenţii unui profil uman sau pedagogic vor avea subiecte mai grele decât cei care au terminat profilul real sau tehnologic. A doua modificare – eliminarea subiectului privind alcătuirea unui text argumentativ pornind de la un citat, motivul fiind acela că mulţi elevi nu au înţeles cerinţa, concluzie trasă în urma bacalaureatului de anul trecut.
Pe toată perioada bacalaureatului, paza şi ordinea publică la centrele de examinare din judeţ vor fi asigurate de 60 de jandarmi, după cum a anunţat Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Române, printr-un comunicat de presă. Jandarmii vor acţiona pentru asigurarea protecţiei elevilor şi membrilor comisiilor şi vor însoţi echipele care transportă lucrările scrise de la centrele de examinare la centrele de evaluare.

Iată calendarul complet al examenului de bacalaureat:

10 – 12 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice – limba română (oral)
12 – 14 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice – limba maternă (oral)
17 – 21 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
25 – 28 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice – limbi străine
1 iulie – Limba şi literatura română – proba scrisă
2 iulie – Limba şi literatura maternă proba scrisă
3 iulie – Proba obligatorie a profilului
5 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializări
8 iulie – Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
12 iulie – Afişarea rezultatelor finale

un comentariu to “7.200 de elevi prahoveni intră, astăzi, în „focul” bacalaureatului”


 1. Andrei Popa says:

  Estimez o rata de promovare de 22%, pentru ca sunt un optimist si pentru ca ma fac ca uit ca Ponta e un plagiator ordinar si Andrei Marga e un comunist incult.Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE