Bunurile unei localităţi vor putea fi înstrăinate cu 50%+1 din voturile consilierilor. Nu va mai fi nevoie de două treimi…
Nici PDL n-a îndrăznit ceea ce se pregăteşte acum să facă USL. În şedinţa de marţi, 4 iunie, Camera Deputaţilor a aprobat tacit un proiect de lege care modifică Legea 215 a administraţiei publice locale. O modificare mult mai importantă decât pare la prima vedere. Conform deciziei deputaţilor, hotărârile privind administrarea domeniului public şi privat (adică patrimoniul unei localităţi) nu vor mai necesita votul a două treimi dintre consilierii locali, ci vor putea fi aprobate cu votul majorităţii consilierilor în funcţie. Iar articolul care prevedea că bunurile unei localităţi pot fi înstrăinate cu votul a 2/3 din consilieri a fost abrogat.
Să vedem cum ar sta lucrurile la Câmpina. Avem 19 consilieri locali. Vânzarea unui teren (de exemplu) se aproba cu 2/3, deci necesita votul a 13 consilieri. După modificarea legii, vânzarea unui teren se va putea aproba cu votul a jumătate plus unul dintre consilierii în funcţie, adică, cu 10 voturi. Deja e altceva. Acesta a fost doar un exemplu. Ideea este că, în cele mai multe localităţi, USL nu are 2/3 din voturi, iar prin această modificare legislativă, “sarcina” aleşilor locali din teritoriu devine mult mai uşoară. Pot vinde sau concesiona aproape orice.
Proiectul a fost aprobat tacit, după cum spuneam, de Camera Deputaţilor. Urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este cameră decizională. Şi va trece fără probleme, mai mult ca sigur.
Vă prezentăm mai jos un extras din Legea 215 a administraţiei publice locale, apoi acelaşi articol, în forma modificată de deputaţi. Iar pentru cei interesaţi, prezentăm integral şi proiectul aprobat de Camera Deputaţilor şi despre care, culmea, nu vorbeşte nimeni. De fapt, nici nu are cine, pentru că opoziţie nu mai există…
Proiectul votat de Camera Deputaţilor Modificarea Legii 215
UE ce zice?
Uite cum se legalizeaza furtul! Deputatul de Campina a votat acest proiect? USL face greseala pe care a facut*o si PDSR candva, apoi PDL, toti cred ca sunt vesnici la putere!
Indiferent cine a fost la putere, cu ce majoritate în parlament și/sau în teritoriu, patrimoniul a fost administrat cu două treimi. Adică cu votul tuturor partidelor politice. Așa este normal într-o societate sănătoasă. Ce se face acum are un singur scop: liber la devalizare.
Pragul de încredințare directă a crescut de la 15 la 30 mii euro; un bun este mijloc fix dacă are valoarea de 2500 lei, de la 1800 până acum; patrimoniul se poate înstrăina cu 50% + 1 din voturile consilierilor în funcție, față de 66,66%.
Trageți și voi concluzia.
De ce nu se spun aceste lucruri pe posturile naţionale? Bravo vouă. Sunteţi buni.
e clar ca ‘buna ziua’ ca PSD isi pregateste terenul sa conduca fara liberali…
Aura,gresit!-sa fure fara liberali
Si PNL-ul e pus pe furat, insa PSD-ul e pus pe furat si sosetele de la babe!
Trebuie sa fure pentru campania de la europarlamentare.
de ce oare se strang numai PDL-isti sa comenteze pe site-ul asta? eu ma plictiseam , in locul lor, sa tot fluier in vant!
Lenesu’, sa inteleg ca aprobi tacit furturile comise de cei din PSD, nu? Atunci iti meriti soarta.