Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale “PNDR vine în satul tău”

Categorie: Administratie publica 7 iunie 2013

Ministrul Daniel Constantin 11 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tăuÎn sala mare a Casei Tineretului a avut loc astăzi conferinţa de lansare a campaniei “PNDR vine în satul tău”, derulată de Ministerul Agriculturii şi instituţiile subordonate pentru informarea populaţiei cu privire la accesarea de fonduri europene. PNDR înseamnă Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, iar “PNDR vine în satul tău” este cea mai amplă campanie de informare desfăşurată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a venit la Câmpina şi le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa acestei campanii şi despre fondurile nerambursabile pe care le pot obţine fermierii.

La evenimentul de astăzi au fost prezente multe oficialităţi. Pe lângă autorităţile locale, reprezentate de primarul Horia Tiseanu, pe lângă primarii câtorva localităţi vecine (Alin Moldoveanu – Poiana Câmpina, Răzvan Bălăşescu – Breaza şi Mihai Dumitrescu – Proviţa de Jos), în sală s-au aflat mulţi parlamentari liberali (deputaţii Graţiela Gavrilescu, Alexandri Nicolae, Mircea Roşca şi Virgil Guran), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova – Constantin Rebega şi, bineînţeles, reprezentanţii instituţiilor din subordinea Ministerului Agriculturii: directorul general al Agenţiei de Plăţi – George Turtoi, directorul general al APIA – Dorel Benu, secretarul de stat Achim Irimescu, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Prahova – Alexandru Vane.
PNDR Campina 1 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tău
PNDR Campina 2 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tău

Pentru că s-a vorbit mult, sintetizăm pentru dvs. principalele idei legate de campania de informare lansată astăzi la Câmpina:
- caravanele Ministerului Agriculturii se vor deplasa prin toată ţara, pentru a-i informa pe oameni în legătură cu accesarea de fonduri europene; au fost stabilite peste 3.200 de comune şi se doreşte să se discute cu peste 200.000 de fermieri şi factori locali de decizie.
- fondurile europene care pot fi accesate prin PNDR nu dezvoltă o zonă sau un domeniu, orice fermier poate face un proiect şi poate investi în afacerea sa agricolă.
- obiectivul PNDR îl constituie creşterea indicelui de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile.
- în cadrul campaniei, fiecare persoană interesată primeşte materiale şi explicaţii în legătură cu modul în care pot fi accesate fondurile europene prin PNDR, de la primii paşi care trebuie urmaţi şi până la semnarea contractului de finanţare.
- până acum, în Prahova, sunt 515 proiecte contractate cu o valoarea a finanţării de aproximativ 84 milioane euro. Cele mai multe (273 proiecte) sunt pentru Masura 141 din PNDR – “Sprijinirea fermelor agricole” – 2 milioane de euro în total.

Ministrul Daniel Constantin 2 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tău
PNDR Campina 3 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tău
PNDR Campina 4 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tău
PNDR Campina 5 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale PNDR vine în satul tău

5 comentarii to “Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Câmpina, la lansarea Campaniei Naţionale “PNDR vine în satul tău””


 1. Rapold spune:

  Nu sunt un “Gica contra” dar cumva Municipiul CAMPINA a fost retrogradat la rang de comuna?! Atunci ce treaba are Campina cu o astfel de “intalnire”? O astfel de intalnire, consfatuire sau ce a fost, trebuia sa aiba loc la “TALPA TARII”, adica in comunele ce pot aplica Programul Naţional de Dezvoltare Rurală! Dar ii inteleg pe domnii parlamentari si oameni politici organizatori, este mai comod sa vorbim la oraseni decat sa intram prin noroaie, nu? Continua circul romanesc indiferent de cine vine la conducerea tarii!

  RăspundeRăspunde
 2. Andrei Popa spune:

  E o chestie electorala domnule Rapold, au fost numai membri PNL la sedinta cu taranii.

  RăspundeRăspunde
 3. admin spune:

  Intalnirea cu agricultorii, mai corect si mai frumos. Sau fermieri, daca vreti.

  RăspundeRăspunde
 4. Andrei Popa spune:

  Mai frumos? Nu cred. Suntem romani, nu avem fermieri ca in State, avem tarani si ciobani si acestia trebuie sa fie mandri de origini.

  RăspundeRăspunde
 5. PePeDe spune:

  Daniel asta e voinicu’ lui Voiculescu? Si de cand e Campina sat?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF