Impasul “Termax” a fost depăşit. Primăria Câmpina a plătit firmei din Roman despăgubirile de 55.000 euro şi a preluat centralele termice din şcoli

Categorie: Administratie publica 4 iulie 2013

În urmă cu câteva zile, Primăria Câmpina a încheiat (în cea mai mare parte) conturile cu societatea Termax Grup Roman, cea care, din 2004 şi până luna trecută, a furnizat agentul termic în şcolile din municipiu. După cum bine ştiţi, Consiliul Local Câmpina a aprobat încetarea contractului cu această firmă încă din luna aprilie, iar apoi au avut loc negocieri pentru ca totul să se termine pe cale amiabilă şi să nu se ajungă în instanţă. În urma acestor negocieri s-a stabilit că Termax va primi despăgubiri de 55.000 euro, în loc de 100.000 euro cât se prevedea în contract, iar centralele termice vor fi preluate de administraţia locală la valoarea rămasă neamortizată – 21.854,9 lei (fără TVA), conform evidenţelor contabile.
Ei bine, chiar dacă la ultima şedinţă a Consiliului Local, proiectul privind rectificarea de buget a fost retras de pe ordinea de zi (după un scandal fără precedent în administraţia locală), s-a găsit soluţia legală pentru ca Termax să-şi primească banii şi să fie respectată înţelegerea dintre cele două părţi.
“Am plătit societăţii Termax suma cea mai importantă pe care i-o datoram conform înţelegerii de la negocieri. Este vorba despre cei 55.ooo euro. Direcţia Economică a Primăriei şi juriştii noştri au găsit calea legală prin care să putem achita aceşti bani. Mai avem de plătit suma pentru centralele termice, dar o vom achita pe parcurs, nu va fi o problemă. Noi am preluat deja aceste centrale de la Termax în baza unui proces-verbal de predare-primire şi am încheiat protocoale cu unităţile de învăţămân, care vor trebui să-şi asume o mare parte din responsabilitate în ceea ce priveşte temperatura, condiţiile de păstrare a centralelor şi altele”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Cel mai probabil, administraţia locală va încheia un contract cu o firmă de specialitate, care să se ocupe de tot ceea ce ţine de partea tehnică: reparaţii centrale, verificare termostate, ISCIR etc.

5 comentarii to “Impasul “Termax” a fost depăşit. Primăria Câmpina a plătit firmei din Roman despăgubirile de 55.000 euro şi a preluat centralele termice din şcoli”


 1. Andrei Popa spune:

  Miroase a ROYAL. De fapt pute.

  RăspundeRăspunde
 2. Horia Frincu spune:

  Cine a semnat un asemenea contract,cu despagubiri de 100000 euro,sa plateasca cei 55000 despagubire!D-na Clinciu nu sti nimic de acest contract?Ca tu le sti pe toate!!!

  RăspundeRăspunde
 3. dan spune:

  Horică, vorbim de 2004, …….. pe vremea lui Tudor….. când era lupul cățel.

  RăspundeRăspunde
 4. Cristina Mihai spune:

  Suntem ghinionisti si avem parte numai de contracte paguboase:
  Romgermed,Termax,iar primarul Tiseanu se lauda ca platim despagubiri numa de 55.000 euro…

  RăspundeRăspunde
 5. Andrei Popa spune:

  Cristina, Romgermed are de plata catre Spitalul Campina, aproape 22 de miliarde lei vechi. Prin meritul lui Tiseanu si al lui Matei. Mai intereseaza-te inainte sa faci vreo afirmatie fara fond. Si despagubiri ar trebui sa plateasca Rodica Papuc, cea care a initiat chestia cu centralele.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF