Politica

„Aştept ca USL şi PPDD să vină cu proiecte proprii pentru Câmpina, nu să-şi asume munca altora!”

PDLLa împlinirea unui an din noul mandat, primarul Horia Tiseanu, preşedinte al PDL Câmpina, şi consilierii democrat-liberali, care sunt cei mai numeroşi (7) din Consiliul Local, dar fără a forma majoritatea, şi-au prezentat bilanţul activităţii administrative. Horia Tiseanu a trecut în revistă majoritatea lucrărilor de pe domeniul public, stadiul fiecăreia şi a vorbit despre proiectele realizate din fonduri europene. „Trebuie să ştiţi că toate lucrările şi proiectele de dezvoltare şi modernizare urbană, indiferent de stadiile în care se află ele, sunt iniţiate de primarul PDL şi susţinute de consilierii PDL. Am aşteptat ca majoritatea USL-PPDD din Consiliul Local Câmpina să vină cu proiecte, să aducă bani guvernamentali pentru municipiu, aşa cum am făcut noi cu bazinul didactic de înot sau blocurile ANL, de exemplu, sau să aducă bani europeni, aşa cum am făcut în timpul guvernării noastre. Din păcate pentru Câmpina, USL nu a venit cu nimic, dovedind că promisiunile din campanile au fost vorbe deşarte! În schimb, unii lideri sau reprezentanţi ai USL îşi asumă lucrări pentru care nu au absolut nici un merit!”, a afirmat Horia Tiseanu.

În ceea ce priveşte a doua parte a declaraţiei sale, primarul a venit şi cu câteva exemple de proiecte pe care, în opinia sa şi a colegilor de partid, şi le asumă reprezentanţii USL. „În anul 2009 am început demersurile pentru finanţarea unui proiect important pentru Câmpina: reabilitarea ambulatoriului de specialitate. Îmi asum acest proiect, pe care l-am iniţiat în mandatul trecut, când aveam noi majoritate în Consiliul Local. Îl susţinem în continuare şi ni-l asumăm! Policlinica Municipală a fost dată în folosinţă în anul 1938 şi este nevoie de o modernizare radicală, proiectul având o valoare de 11,368 milioane lei, adică peste 113 miliarde lei vechi. Policlinica va fi modernizată din temelii cu jumătate din această sumă, iar cealaltă jumătate va fi alocată pentru achiziţia de echipamente medicale. Chiar pe 12 august am primit o scrisoare prin care suntem înştiinţaţi că am intrat în etapa de precontractare, adică suntem la un pas de semnarea contractului de finanţare pentru acest proiect. Probabil că în septembrie va fi semnat contractual de finanţare, iar la anul vor începe efectiv lucrările. Este un proiect pe care ni-l asumăm şi mă deranjează că vin alţii care încearcă să-şi aroge merite”, a declarat Horia Tiseanu în conferinţa de presă de astăzi.

Un alt exemplu este cel al terenului de pe Strada Petrolistului, pentru care s-au creat numerpase discuţii în Consiliul Local: „În noiembrie şi decembrie anul trecut şi martie anul acesta, am iniţiat un proiect de scoaterea la concesionare a terenului de pe Strada Petrolistului. De fiecare dată, proiectul meu a fost respins de majoritatea USL-PPDD. În luna mai 2013, acelaşi proiect, de această dată iniţiat de viceprimar, a fost aprobat. Foarte bine, am organizat licitaţia, iar două dintre cele patru loturi de pe acest teren au fost adjudicate de două firme din Câmpina, care vor investi aici 100.000 euro şi vor crea câte 10 locuri de muncă fiecare, ceea ce dovedeşte că iniţiativele mele erau viabile, dar USL şi PPDD au întârziat aceste investiţii şi crearea acestor locuri de muncă doar din motive strict politicianiste. Eu consider că este meritul nostru şi în acest caz, este un pas pentru crearea de noi locuri de muncă şi aştept ca majoritatea USL-PPDD din Consiliul Local să vină cu proiecte proprii pentru crearea de locuri de muncă, aşa cum au promis în campania electorală!”

9 Comments

  1. Andrei Popa says:

    Corect! Bravo domnule primar!

  2. GABRIELA BUZATOIU says:

    sunt de acord ,cu ce s-a realizat in municipiul CAMPINA,,ca sa fie mai multi bani la buget-va recomand,ca pe bulevard ,in ziile de sarbatori ,si o zi de joi..targuri ,-stil italia,unde comerciantii pot etala marfurile legal,cu bon fiscal.si cetatenii din campina si localitatiile limittrofe vor gasii diverse .O alta solutie ,parcarea electronica….la italeni ,e benefica,umde parchezi…tichet,la bord de nu,amenda…si asa se fac cu bani la buget…

  3. balasa violeta says:

    Avem un oras frumos cu oameni minunati! Mi se pare mie sau asa este, tinerii dupa ce termina o facultate, master nu mai vin in Campina decat in vizita? Nu-i pacat? Noi imbatranim si-am fi vrut sa-i avem langa noi!

  4. Cristina Mihai says:

    Spitalul municipal Campina a inghitit de-a lungul anilor sume imense,iar rezultatele nu se vad.Daca si acesti bani vor fi folositi cum s-au folosit cei 200.000 euro de la Kaufland,ne-am lamurit…

  5. Jobs says:

    deputatul USL Guran promitea locuri de munca..unde sunt domnule? USL e la putere si tot PDL face locuri de munca! rusinica!!!!

  6. Lenesu' says:

    Ar fi si pacat sa isi asume USL-ul meritele pentru niste proiecte asa marete! E drept ca proiectele apartin guvernarii trecute, ca altfel erau facute mei cu cap! In ceea ce preiveste policlinica (asta insemamna ambulatorul ala ), e drept ca e meritul PDL-ului pentru bani, dar trebuia sa faca rost si de bani ca sa mute, pe perioada lucrarilor, cabinetele alea de-acolo, ca altfel or sa consulte in strada medicii!!! La asta nu s-au gandit! trebuie sa se chinuie USL-ul sa rezolve!
    In ceea ce priveste terenurile de de pe Strada Petrolostului, si-acolo tot cu fund-n sus e totul. Le concesionezi ca sa iti bati joc de cei care or sa ia terenurile, pentru ca nu or sa primeasca acceptul din cauza avizului geotehnic! Tot usl-ul trebuie sa alerge sa rezolve si problema asta! Mai spunet, domnilor, si alte proiecte facute doar ca sa luam ochii cetateanului, dar care dau batai de cap, pentru ca nu au fost gandite cu rezultate durabile! Credeam ca PDL-ul e capabil de mai mult, nu doar de fatada si superficialitate!
    PS poate ca adminul o sa posteze comentariul asta, lipsit de umor si cancan, anost si vestejit! Ala acid nu corespundea liniei de partid!!! 😀

  7. Andrei Popa says:

    Unde e milionul de locuri de munca create de Ponta? Minciuni in vant marca USL.

  8. Stefania says:

    In sfarsit o reactie, unde ati fost pana acum domnule primar??? Ca prin cartiere vin consilierii psd si se lauda la oameni cu ce fac ei!!! Spuneti mai des ce aveti de spus ca astia de la putere isi fac campanie cu lucrarile incepute de dvs. Aveti 7 consilieri, ei ce fac, n/au timp sa circule prin oras, sa le aminteasca uitucilor al cui e un proiect sau altul??? V/ati dat complet la fund si va incaleca usl/ul, aveti grija!!!

  9. marius says:

    Lenesule,ce sa resolve USL-ul cu terenurile din str.Petrolistului,n-ai inteles ca ei au incurcat treburile?proiectul initial,initiat de PDL impartea terenul in 6 parcele mai mici astfel incat sa se ocoleasca gurile de sonda existente si sa dea posibilitatea unui numar de 6(sase)investitori sa dezvolte acolo afaceri si implicit sa creeze un numar mai mare de locuri de munca.
    Tu ai inteles pe dos asa cum fac si consilierii USL si PP-DD, marea majoritate habar nu au ce voteaza in sedintele de Consiliu,nu se documenteaza,nu se implica ,asteapta semnul de vot de la Dragomir si de la Fratila.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *