Autorităţile locale din Valea Doftanei vor să-i plimbe pe turişti cu mocăniţa prin rezervaţia Glodeasa

Categorie: Administratie publica 11 septembrie 2013

Glodeasa 2 Autorităţile locale din Valea Doftanei vor să i plimbe pe turişti cu mocăniţa prin rezervaţia GlodeasaPădurea Glodeasa este una dintre puţine păduri virgine de la noi din ţară. Este o pădure seculară, o rezervaţie naturală situată pe teritoriul comunei Valea Doftanei, pe o suprafaţă de aproximativ 700 hectare. Arborii de aici, în special brad şi fag, au vârste cuprinse între 200 şi 300 de ani şi ajung la o înăţime de 45 de metri. Peisajul este completat de stânci, pajişti, roci, ape dulci, chei spectaculoase şi specii de plante rare, ocrotite prin lege. Pentru că Glodeasa este unul dintre obiectivele turistice deosebite ale Munteniei, administraţia locală doreşte să pună şi mai mult în valoare această rezervaţie naturală.

Glodeasa 3 Autorităţile locale din Valea Doftanei vor să i plimbe pe turişti cu mocăniţa prin rezervaţia Glodeasa
„Valea Doftanei are peste 20.000 hectare fond forestier, din care 700 de hectare sunt ocupate de Pădurea Glodeasa. Este o pădure în care omul nu a intervenit niciodată, natura fiind singura care şi-a creat mecanismele necesare supravieţuirii. Este o pădure în care se amestecă foioasele şi coniferele, aflându-se la limita de altitudine dintre cele două specii. Noi dorim să păstrăm neatinsă această pădure, în sensul că nu vom permite niciodată omului să intervină. În acelaşi timp, dorim ca iubitorii de natură să o vadă, să o admire şi să o iubească aşa cum o iubim şi noi. Pentru conservarea biodiversităţii şi protejarea patrimoniului natural derulăm deja un proiect european împreună cu Consiliul Judeţean. Pregătim un nou proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea creşterii atractivităţii turistice a zonei. Dorim să avem aici o mocăniţă cu care să fie plimbaţi turiştii, o mocăniţă din care să se poată admira Glodeasa, o pădure absolut superbă, mai ales toamna, atunci când foioasele încep să-şi schimbe culoarea”, ne-a declarat primarul comunei Valea Doftanei, Ion Manea.

2 comentarii to “Autorităţile locale din Valea Doftanei vor să-i plimbe pe turişti cu mocăniţa prin rezervaţia Glodeasa”


 1. Cristina Mihai spune:

  La radio s-a anuntat astazi ca o pensiune din Valea Doftanei a fost amendata de garda de mediu cu o suma mare,pentru deversarea apelor reziduale in lacul Paltinu…Ce stiti despre acest incident?

  RăspundeRăspunde
 2. admin spune:

  Da, este vorba despre ATRA Doftana. Dar sunt atat de multe lucruri neclare in legatura cu acest subiect…

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF