Social

„Verde pentru sport, verde pentru Europa!” – un nou proiect european derulat de tinerii din Valea Doftanei

În perioada 6-14 septembrie, Asociaţia de Tineret „Together România” derulează, la Valea Doftanei, proiectul european „Green for Sport, Green for Europe!” În proiect sunt implicaţi 25 de tineri şi lideri din cinci ţări: Cehia, Italia, Lituania, Turcia şi România. Obiectivele proiectului european „Verde pentru sport, verde pentru Europa” vizează dezvoltarea personală a tinerilor prin educaţie non-formală, promovarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea creativităţii şi conştientizarea identităţii lor europene.
Cei 25 de tineri vor participa la ateliere de creaţie, la evenimente sportive şi activităţi de voluntariat, jocuri de grup, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţară membră în proiect, întâlniri cu autorităţile locale, acţiuni de ecologizare etc. Pe 13 septembrie, la ora 18.00, tinerii participanţi vor organiza un spectacol de muzică şi dans în curtea grădiniţei din Trăisteni/Valea Doftanei.

Asociaţia „Together România” este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi are statutul legal al unei asociaţii cu activităţi în domeniul artei, educaţiei, culturii, protecţiei mediului, sportului, tineretului. A fost înfiinţată în septembrie 2005 de câţiva tineri pasionaţi, cu experienţă în programe de tineret, pentru promovarea toleranţei, a comunicării şi cooperării dintre generaţii şi culturi diferite.
Proiectul „Green for Sport, Green for Europe!” este finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Tineret în Acţiune”, acţiunea „Tineri pentru Europa”, subacţiunea „Schimburi de Tineri”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *