Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina

Categorie: Eveniment 2 decembrie 2013

Trenul Regal 1 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara CâmpinaOprirea trenului regal în Gara Câmpina, cu ocazia Zilei Naţionale, poate fi considerată, fără îndoială, un eveniment istoric. De altfel, aşa se poate spune şi despre întregul traseu parcurs astăzi de trenul regal, de la Sinaia la Bucureşti, după mulţi, foarte mulţi ani. În Gara Câmpina, trenul regal a fost aşteptat de sute de persoane care au conştientizat importanţa, semnificaţia şi, de ce nu, frumuseţea unui astfel de moment. Din tren au coborât Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu. Familia Regală şi reprezentantul Guvernului au fost primiţi cu pâine şi sare, cu tricolorul, dar şi cu foarte multe flori. S-au intonat Imnul de Stat al României, dar şi Imnul Regal. S-au aflat pe peron, pentru a-i întâmpina pe oaspeţi, prefectul judeţului – Marius Sersea, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primarul comunei Poiana Câmpina – Alin Moldoveanu, o delegaţie a Primăriei Câmpina, formată din secretarul Paul Moldoveanu, administratorul public Remus Bădulescu, juriştii Iulian Anton şi Laurenţiu Olăraşu. Oficialităţi sau oameni de rând, probabil că toţi s-au simţit emoţionaţi la un astfel de eveniment, iar ovaţiile şi aplauzele mulţimii la apariţia Familiei Regale spun multe despre simţămintele pe care mulţi români le au faţă de monarhie. Parcă din ce în ce mai mulţi…
Să precizăm şi faptul că, în tren, alături de Familia Regală şi ministrul Transporturilor s-au aflat şi deputatul liberal Mircea Roşca şi primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Familia Regală a dorit să sărbătorească Ziua Naţională prin acest drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti. Dar a mai dorit să marcheze şi călătoria prin toate provinciile româneşti, cu trenul, a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, după unirea de la 1918.
Trenul Regal 1a Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 2 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 3 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 4 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 4a Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 5 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 6 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 7 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 8 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 9 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 10 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 11 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 12 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 13 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 14 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina Trenul Regal 15 Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina

6 comentarii to “Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina”


 1. Cristina Mihai spune:

  Gara din Campina?Mizerie,caini maidanezi,poate acum de sarbatoare s-a facut curatenie.

  RăspundeRăspunde
 2. Andrada spune:

  Intr/adevar un eveniment extraordinar! Ma bucur ca am avut ocazia sa vad o parte din Familia regala, daca l/as fi vazut si pe Regele Mihai bucuria era completa!

  RăspundeRăspunde
 3. Luminita spune:

  Multumim pentru poze campinaph, noi nu am reusit sa facem si nici nu ieseau asa bine. A fost foarte emotionant si sincer am avut trairea unui moment unic.

  RăspundeRăspunde
 4. Ceva nu este exact in informatia aceasta: acum 100 de ani ( adica in 1913, nu?) Ferdinand nu era rege iar Maria nu era regina. Rege era Carol I, regina Elisabeta. Nu stiu exact despre ce vizita ar fi vorba dar cred ca mai degraba au vizitat toate provinciile dupa UNIRILE din 1918 si dupa sfarsitul razboiului cu Ungaria lui Bella Kun.

  RăspundeRăspunde
 5. Nu inteleg fervoarea monarhista a PNL in conditiile in care acest partid se pregateste sa-l dea pe viitorul presedinte al Republicii. Poate mi se explica si mie, sa inteleg.

  RăspundeRăspunde
 6. admin spune:

  Aveti dreptate, am corectat. Multumim.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF