Câmpina la aniversare – 511 ani de atestare documentară

Categorie: Administratie publica 8 ianuarie 2014

Ziua Campinei 1 Câmpina la aniversare  511 ani de atestare documentarăCu ocazia împlinirii a 511 ani de atestare documentară a Câmpinei, administraţia locală a organizat, la Casa de Cultură “Geo Bogza”, câteva acţiuni menite să marcheze această aniversare. Sunt acţiuni obişnuite, clasice să le spunem, astfel încât Ziua Câmpinei să nu treacă neobservată. Pentru că, să recunoaştem, nu se poate pune problema unei sărbătoriri în toată regula la câteva zile după revelion. Prin urmare, programul a inclus mai multe prelegeri, lansare de carte, lansarea unui anuar al Filialei Câmpina a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, o expoziţie de carte, expoziţii de pictură etc. Ziua Campinei 2 Câmpina la aniversare  511 ani de atestare documentară Ziua Campinei 3 Câmpina la aniversare  511 ani de atestare documentară Ziua Campinei 4 Câmpina la aniversare  511 ani de atestare documentară
Au vorbit despre Câmpina şi câmpineni primarul Horia Tiseanu şi deputatul Virgil Guran, iar directorul Casei de Cultură, Florin Dochia, a prezentat “anul editorial 2013″ la Câmpina. Consilierul local Marian Dulă a prezentat expunerea “Istoricii câmpineni îşi onorează urbea”, în timp ce profesorul Gheorghe Modoianu a vorbit despre “Câmpina în anul revoluţionar 1848″. S-a vorbit mult, aşa cum se întâmplă de obicei la astfel de evenimente, s-au spus lucruri interesante sau mai puţin interesante, s-a marcat momentul. Totuşi, am vrea să scotem în evidenţă cartea care a fost lansată de Ziua Câmpinei – “Istorisiri de pe plaiuri câmpinene”, autori – istoricii Alin Ciupală şi Şerban Băleanu. Este un volum care merită citit şi în paginile căruia sunt prezentate chipuri, locuri, întâmplări din Câmpina noastră de astăzi şi de odinioară.
Carte Câmpina la aniversare  511 ani de atestare documentară

4 comentarii to “Câmpina la aniversare – 511 ani de atestare documentară”


 1. GABRIELA BUZATOIU spune:

  am participat la aceasta aniversare,bucuria a fost mare ,deoarece am fost plecata din tara .
  Acum am avut prilejul sa fiu din nou in mijlocul cetatenilor de onoare ai CAMPINEI

  RăspundeRăspunde
 2. Andreea spune:

  Unde poate fi gasita cartea “Istorisiri de pe plaiuri câmpinene” pentru cumparare? Se gaseste si in Bucuresti?

  RăspundeRăspunde
 3. Marian Dula spune:

  Cartea nu este de vanzare, pentru ca a fost realizata din banii Primariei si Consiliului Locala Campina. Cu ocazia lansarii cartii s-au distribuit aproape 100 de exemplare. Sper sa se mai gaseasca ceva exemplare la Biblioteca Municipala, care a platit tiparirea si la autorii lucrarii.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF