City-managerul Câmpinei a devenit membru al Asociaţiei Administratorilor Publici din România

Categorie: Administratie publica 23 ianuarie 2014

Administratori publici City managerul Câmpinei a devenit membru al Asociaţiei Administratorilor Publici din RomâniaLa sediul Primăriei Câmpina a venit, ieri, o delegaţie a Asociaţiei Administratorilor Publici din România, motivul acestei vizite reprezentându-l aderarea la această structură a city-managerului Câmpinei, Remus Bădulescu. Asociaţia Administratorilor Publici din România a fost înfiinţată în iulie 2011, este membră a Asociaţiei Mondiale şi Asociaţiei Europene a Administratorilor Publici şi are, în prezent, 90 de membri din întreaga ţară. Din delegaţia prezentă la Câmpina au făcut parte preşedintele Asociaţiei, Marian Florea, precum şi administratorii publici din Sinaia – Marian Panait şi Mizil – Doru Mladin, fiecare vorbind despre importanţa organizaţiei pe care o reprezintă şi a funcţiei deţinute în cadrul administraţiei publice.

Remus Badulescu City managerul Câmpinei a devenit membru al Asociaţiei Administratorilor Publici din România„Eu am vrut să fac parte din Asociaţia Administratorilor Publici din România pentru că, în viitor, această structură va deveni, practic, un corp de profesionişti din rândul cărora se vor alege administratorii publici. În cadrul acestei asociaţii avem posibilitatea să facem schimburi de experienţă, să participăm la programe de formare profesională şi să creştem finalmente calitatea activităţii noastre în folosul cetăţeanului”, a declarat Remus Bădulescu (foto stânga).
Reprezentanţii Asociaţiei au gânduri mari, dar planurile lor nu prea coincid cu realitatea din teren, adică din administraţia locală, unde amprenta politicului este semnificativă.
„Noi, administratorii publici trebuie să fim cei care să ne asigurăm că ceea ce au votat oameni la alegeri se şi pune în practică!”, a spus Marian Panait, administratorul public al oraşului Sinaia. În teorie sună foarte frumos. În practică, însă, nu există nici o pârghie prin care un administrator public să poată impune aşa ceva. Administratorul public este numit de primarul unei localităţi, după susţinerea unui concurs pentru ocuparea postului şi, potrivit legii, are atribuţii destul de limitate, delegate de către primari. Deci, care ar fi soluţia pentru ceea ce a afirmat Marian Panait? „Demisia!”, a venit răspunsul prompt din partea administratorului public din Mizil, Doru Mladin. Iar preşedintele Asociaţiei, Marian Florea, a recunoscut că, în ultimii trei ani, 12 administratori publici din întreaga ţară au demisionat din funcţie, motivele fiind legate de faptul că „aleşii locali se depărtau tot mai mult de promisiunile făcute cetăţenilor în campania electorală!”
Este adevărat că, în majoritatea ţărilor europene, funcţia de administrator public este o funcţie cheie, foarte importantă, pentru o localitate. În România, însă, situaţia este diferită şi probabil că aşa va fi multă vreme de acum înainte.

2 comentarii to “City-managerul Câmpinei a devenit membru al Asociaţiei Administratorilor Publici din România”


 1. elvis arghir spune:

  Sper ca in timp functia de Administrator Public sa nu devina similara celei de Secretar al localitatii, findca astfel nu mai vad rolul Primarului . Oricum atributiile administratorului sunt apropiate de cele ale viceprimarului iar serviciul de administrarea domeniului public si privat face tot lucrul, el avand chiar si un sef . Pentru a fi eficienta Primaria trebuie sa reduca distanta dintre factorii de decizie , in speta Primar – Consiliul local , or creerea de tot felul de posturi la varful administratiei va mari aceasta distanta .

  RăspundeRăspunde
 2. nene spune:

  Acum ca face parte din aceasta asociatie, poate il invata si pe el cineva administratie publica locala.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF