Mâncăm fasole din Kârgâstan, la 12 lei kilogramul. Boaba românească a dispărut din piaţă

Categorie: Social 9 ianuarie 2014

Fasole Mâncăm fasole din Kârgâstan, la 12 lei kilogramul. Boaba românească a dispărut din piaţăDe o bună bucată de vreme, fasolea (boabe) românească a dispărut complet de pe piaţa câmpineană. Locul său a fost luat de fasolea importată din Kârgârstan, iar preţul acesteia este incredibil de mare – 12 lei/kg, adică 120.000 lei vechi. Categoric, nu este gustoasă precum fasolea autohtonă, dar se vinde pentru că “e mai bună decât cea din Etiopia”, după cum a afirmat unul dintre comercianţii din Piaţa Centrală. Bun aşa, dar fasolea noastră unde e? “Păi, nu prea mai e, nu mai găsim, nu mai avem de unde să aducem, ţăranii nu mai cultivă fasole că nu e rentabilă. Dacă, totuşi, mai găsim pe undeva, ar trebui s-o vindem cu 18-20 lei kilogramul pentru un minim profit şi cui i-ar conveni să cumpere?!”, a fost explicaţia “specialiştilor” din piaţă.
Aşadar, mâncăm fasole din Kârgâstan, scumpă şi proastă, în timp ce boabele româneşti au devenit o raritate. Că nu se mai poate vorbi despre fasole ca despre “mâncarea săracului” asta este deja altă poveste…

(Kârgârstan este o ţară mică din Asia Centrală, republică independentă, care până în 1991 a făcut parte din Uniunea Sovietică.)

3 comentarii to “Mâncăm fasole din Kârgâstan, la 12 lei kilogramul. Boaba românească a dispărut din piaţă”


 1. Emil spune:

  deci producem gaze rusesti :) )

  RăspundeRăspunde
 2. tybyas spune:

  in zona galati la tarani se vinde fasolea cu 6-7 lei kg , daca o cumperi direct de la ei de acasa . eu pana in sarbatorile de craciun si anul nou am cumparat fasole cu 6lei kg . am cumparat pt consum propiu nu sa fac bisnita cu ea caci puteam sa iau si 100 de kg , dar ce sa fac cu atata? eu nu-s bisnitar .

  RăspundeRăspunde
 3. Anton spune:

  Asta e o stire gen Bianca Dragusanu.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF