Proiectul privind reabilitarea conductelor de apă de la Câmpina, evaluat în teren de inspectorii Ministerului Dezvoltării şi CNI

Categorie: Administratie publica 23 ianuarie 2014

Doi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi unul al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) s-au aflat, ieri, la Câmpina, pentru a discuta cu autorităţile locale detalii referitoare la proiectul privind „reabilitarea conductei de aducţiune, conductei de transport şi unor reţele de distribuţie a apei potabile”. Vă reamintim că este vorba despre ultimul proiect depus de Primăria Câmpina la CNI, în vederea obţinerii finanţării necesare de la Banca Mondială.

După discuţiile de la Primărie, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi CNI au plecat pe teren pentru a inspecta zonele unde administraţia locală doreşte să reabiliteze reţeaua de apă. Proiectul Câmpinei se află în etapa de evaluare. După această inspecţie urmează obţinerea avizului de la Compania Naţională de Investiţii şi apoi întreaga documentaţie trebuie avizată de Ministerul Dezvoltării. Sunt paşi obligatorii, care presupun nu numai multă birocraţie cu zeci de dosare şi sute de hârtii, ci şi foarte multe discuţii, explicaţii, lămuriri în teritoriu.
„În a doua parte a anului trecut, Ministerul Dezvoltării ne-a anunţat că Banca Mondială finanţează astfel de lucrări în infrastructura de apă şi canal şi, dacă suntem interesaţi, să pregătim documentaţiile necesare. Noi am încercat să ne mişcăm cât de repede posibil cu acest proiect. Consiliul Local a aprobat, după cum bine ştiţi, în regim de urgenţă, alocarea a 35.000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate şi am pregătiti toate documentele cerute de CNI. Dacă tot s-a ivit această oportunitate, eu cred că nu trebuie să o ratăm, în condiţiile în care cea mai mare parte a finanţării vine de la Banca Mondială, iar contribuţia de la bugetul local va fi destul de redusă”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Proiectul propriu-zis are o valoare totală de puţin peste un milion de euro, iar lucrările care ar urma să se execute, dacă se obţine finanţarea necesară, sunt următoarele:
- înlocuirea conductei de aducţiune de la Staţia de Pompare Doftana până la căminul racord de la intersecţia străzilor Ecaterina Teodoroiu şi Calea Doftanei (lungime 2,4 km)
- reabilitarea reţelei de transport apă Calea Doftanei, de la intersecţia cu Strada Ecaterina Teodoroiu până la intersecţia cu Strada B.P. Hasdeu (lungime 0,9 km)
- reabilitarea reţelei de distribuţie apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu (lungime 1,63 km)
- reabilitarea reţelei de distribuţie apă Calea Doftanei (lungime 0,9 km)
- reabilitarea reţelei de distribuţie a apei pe Strada Bobâlna (lungime 1,1 km)

3 comentarii to “Proiectul privind reabilitarea conductelor de apă de la Câmpina, evaluat în teren de inspectorii Ministerului Dezvoltării şi CNI”


 1. dadasda spune:

  Bulevardul Nicolae Balcescu (iesirea din Campina pe la pasajul suprateran) nu tocmai a fost reabilitat ? Poate ma insel. Daca totusi este adevarat pot spune ca se intrece orice limita a bunului simt!

  RăspundeRăspunde
 2. dan spune:

  dadasda – greșit. Acolo este Calea Daciei. Bălcescu începe de la Petromul lui Biță Severin și intră în Slobozia, apoi coboară până la fosta fabrică de pâine a lui Iatan.

  RăspundeRăspunde
 3. ionel spune:

  Cand s-a scumpit apa s-a motivat ca se vor face investitii care costa.
  Acum se cauta fonduri nerambursabile lucru foarte bun.
  Concluzii?!
  Pe cand scumpirea apei potabile? O sa o bem cu picatura mai rau ca aurul.
  Tot timpul se scumpesc apa, gunoiul dandu-se diverse motivatii in ochii fraierilor.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF