Social

„Zăpada ca zăpada, o dăm de colo-colo, dar cu electricitatea avem noi o mare problemă!”

Electrica 1Să stai ore întregi, chiar zile, pe întuneric, la lumânare, fără televizor sau, mai grav, fără căldură, dacă ai centrală electrică, nu este o situaţie tocmai plăcută. Din păcate, o astfel de situaţie au trăit pe propria piele comunităţi întregi din zona Câmpinei, în aceste zile. Copaci rupţi şi căzuţi peste reţeaua electrică, tot felul de defecţiuni cauzate de zăpadă şi îngheţ, stâlpi dărâmaţi, pe scurt – întreruperea furnizării energiei electrice. S-a întâmplat la Telega, Valea Doftanei, Breaza, Poiana Câmpina, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus şi altele. În unele cazuri, oamenii au stat fără curent electric 10, 12, chiar 24 de ore. Electrica a trimis în teren, sâmbătă şi duminică, 22 de echipaje, în tot judeţul, dar se circula greu, deci s-a ajuns foarte greu la locul intervenţiei, iar uneori avariile nu au putut fi remediate pe loc.
În comunele din jurul Câmpinei, lipsa energiei electrice este considerată o problemă mult mai mare decât tonele de zăpadă din jurul caselor. „Zăpada ca zăpada, e iarnă, ninge mult, suntem obişnuiţi, dar lipsa curentului electric e o problemă, că parcă suntem rupţi de lume. Se întunecă devreme, stăm la lumânare, nu radio, nu televizor, nu mai aflăm ce se întâmplă, ce ne mai aşteaptă!”; „Am stat 12 ore în frig până au venit cei de la Electrica să repare reţeaua şi să pornim centralele şi asta la doi paşi de municipiul Câmpina, în centrul Poienii. Ce să mai zicem de cei care stau departe, cine ştie pe ce coclauri…”; „Când se strică vremea, pică toate, lumină, cablu, internet, ne-am obişnuit. Gazele sunt decolorate, nu mai scot nici căldură, ne întoarcem în timp!”; „Ne temem pentru aparatura din casă, că sunt variaţii mari de curent, ba se opreşte şi revine brusc după câteva secunde sau minute, ba după jumătate de oră şi nu are intensitatea normală!”

Acestea sunt doar câteva afirmaţii ale oamenilor cu care am stat de vorbă ieri, la Valea Doftanei, Telega şi Poiana Câmpina. Unii au fost mult mai vehemenţi, alţii păreau împăcaţi cu situaţia.
Conform comunicatului de presă remis de Prefectura Prahova, astăzi mai sunt afectaţi de lipsa totală a energiei electrice 585 de consumatori din Telega (satul Meliceşti) şi Gura Vitioarei (satul Copăceni). Pe teren au fost trimise 11 echipaje de intervenţie de la Electrica SA.
Electrica 2

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *