Administratie publica

320 de familii din Valea Doftanei sunt scutite de la plata impozitelor locale

Este vorba despre familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, 2014 fiind primul an în care această categorie de contribuabili sunt scutiţi de la plata impozitelor pentru locuinţa de domiciliu şi terenurl aferent. Hotărârea a fost luată de Consiliul Local Valea Doftanei, la propunerea primarului Ion Manea, odată cu aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru 2014.
„Ne-am gândit că oamenii se confruntă cu destule dificultăţi în primul rând de natură financiară. Şi pentru că efortul bugetar nu este atât de mare, împreună cu Consiliul Local am decis scutirea integrală de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Sunt pensionari pentru care contează fiecare bănuţ şi, chiar dacă valoarea acestor impozite nu este foarte mare, pentru ei chiar contează o astfel de economie. Încercăm, astfel, să fim aproape şi să-i preţuim pentru tot ceea ce au făcut în viaţă pentru comunitatea noastră”, a afirmat primarul Ion Manea.
Precizăm şi faptul că administraţia locală din Valea Doftanei a decis să menţină facilitatea acordată anii trecuţi, adică bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice care îşi achită integral obligaţiile fiscale către bugetul local până la 31 martie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *