Drumul spre Şotrile, distrus parţial. Consiliul Judeţean cere Câmpinei să-l repare

Categorie: Administratie publica 25 aprilie 2014

Drum Sotrile 1 Drumul spre Şotrile, distrus parţial. Consiliul Judeţean cere Câmpinei să l reparePe drumul judeţean 207, care leagă municipiul Câmpina de comuna Şotrile, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de 15 metri şi cu o adâncime de mai bine de un metru. Asta, din cauza cantităţii însemnate de precipitaţii din ultima vreme. Drumul este afectat în extravilanul municipiului Câmpina, la 1,5 km distanţă de Spitalul de Psihiatrie Voila, pe sensul de mers spre Şotrile şi, dacă va continua să plouă, există riscul ca accesul să fie complet blocat. În prezent, se circulă pe un singur fir, zona fiind semnalizată corespunzător de către Primăria Câmpina.
DJ 207 se află în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, motiv pentru care autorităţile locale câmpinene au anunţat situaţia la CJ pentru a se interveni la repararea acestui drum. Consiliul Judeţean, însă, a cerut Câmpinei să rezolve problema, invocând faptul că este un drum de interes local. Conform legii, însă, administraţiile locale nu pot interveni în astfel de situaţii, Ordonanţa de Urgenţă 43/1997 privind regimul drumurilor publice prevăzând că porţiunile de drum aflate în extravilanul localităţilor aparţin consiliilor judeţene. O administraţie locală poate aloca fonduri pentru repararea unui drum judeţean doar pentru acea zonă aflată în intravilanul localităţii, ceea ce nu este cazul aici. În aceste condiţii, care ar fi soluţia? “Noi nu putem aloca bani de la bugetul Câmpinei pentru un drum care nu ne aparţine. Totuşi, nici nu putem lăsa lucrurile aşa. Ca şi cale de mijloc, există posibilitatea unui parteneriat între administraţia locală câmpineană şi Consiliul Judeţean Prahova, proprietarul şi administratorul drumului judeţean 207. Important este ca şi Consiliul Judeţean să-şi dea acordul pentru un astfel de parteneriat”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
Drum Sotrile 2 Drumul spre Şotrile, distrus parţial. Consiliul Judeţean cere Câmpinei să l repare Drum Sotrile 3 Drumul spre Şotrile, distrus parţial. Consiliul Judeţean cere Câmpinei să l repare

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF