Localităţile din jurul Câmpinei, grav afectate de inundaţii şi alunecări de teren

Categorie: Social 25 aprilie 2014

Alunecari teren 2 Localităţile din jurul Câmpinei, grav afectate de inundaţii şi alunecări de terenPloile din ultimele zile au reactivat alunecari de teren din mai multe localităţi ale judeţului şi au rupt parapeţi, au inundat locuinţe şi au izolat sute de gospodării. Mai multe comune din jurul municipiului Câmpina sunt afectate în special din cauza alunecărilor de teren care pun în pericol căile de acces, dar şi proprietăţile populaţiei. Iată situaţia din localităţile vecine, comunicată de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:
Telega: s-au produs alunecări de teren pe drumul judeţean 214 şi pe drumul comunal 133, în punctul “Gheorghiu”, pe o lungime de 30 metri şi 2,5 metri lăţime. De asemenea, podul Ciocoiu este afectat de alunecările de teren, aici existând riscul ca drumul să fie complet blocat. În aceeaşi zonă, se află în pericol de prăbuşire un stâlp de susţinere a cablurilor de transport curent electric. În satul Meliceşti, în punctul “Plai”, s-a dislocat o bucată de teren pe o suprafaţă de aproape 30 m, lucru care afectează accesul către locuinţele oamenilor.
Brebu: este afectat de alunecări de teren DJ 214 între satele Brebu şi Pietriceaua.
Proviţa de Sus: drumul spre zona Schiopota s-a surpat şi peste 300 de gospodării sunt în pericol de a rămâne izolate.
Valea Doftanei: este avariat DJ 102I în zona “Podul Puiului”, satul Teşila, partea carosabilă fiind surpată pe sensul de mers spre Câmpina.
Cornu: în satul Cornu de Jos s-a produs o alunecare de teren, aproape 5 metri de pământ fiind dislocaţi din drumul comunal.
Adunaţi: podul central de pe DJ 710 este afectat de inundaţii, digurile de apărare din amonte de pod fiind erodate şi în pericol de surpare. De asemenea, sunt afectate de alunecările de teren DJ 100E (Adunaţi – Proviţa de Sus) şi DC Brânzeşti, în punctul “Iancu”, pe o lungime de 150 m. Patru locuinţe din apropierea drumului sunt în pericol, iar alte 20 sunt complet izolate. În pericol de prăbuşire sunt şi stâlpii electrici de pe drumul Carului dintre Ocina de Sus şi Ocina de Jos.
Alunecari teren 1 Localităţile din jurul Câmpinei, grav afectate de inundaţii şi alunecări de teren
Scorţeni: eroziuni puternice s-au produs pe malul pârâului Telega, la intrarea în satul Mislea şi pe pârâul Runcu, în satul Sarca, în apropierea drumului judeţean 100D care face legătura între Plopeni şi Băneşti.

Alte localităţi ale judeţului afectate de inundaţii şi alunecări de teren sunt: Boldeşti Scăieni, Sângeru, Cărbuneşti, Salcia, Gornet, Lapoş, Ştefeşti, Izvoarele şi Bertea.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF