Festivalul – concurs de interpretare pianistică “Julia Hasdeu”, la cea de-a XVI-a ediţie

Categorie: Eveniment 14 mai 2014

Concurs pian 2 Festivalul  concurs de interpretare pianistică Julia Hasdeu, la cea de a XVI a ediţieDuminică, 18 mai, la Câmpina are loc cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare pianistică pentru copii „Julia Hasdeu”, manifestare organizată sub egida UNESCO. În acest an, concursul se va desfăşura, de la ora 10.00, în trei locaţii: cele două săli cu pian ale Casei de Cultură „Geo Bogza”, la Muzeul Memorial „B.P.Hasdeu” şi la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”. La concurs s-au înscris 231 de tineri pianişti din Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Cluj-Napoca, Braşov, Câmpulung-Muscel, Bârlad, Bacău, Râmnicu Vâlcea etc. Patru jurii alcătuite din profesori de la liceele şi şcolile participante vor evalua prestaţia tinerilor pianişti. De menţionat este faptul că aceşti dascăli nu sunt remuneraţi pentru efortul lor. O fac cu plăcere, dragoste şi devotament pentru artă şi copii talentaţi.

Regulamentul concursului prevede obligativitatea ca participanţii să interpreteze o piesă din repertoriul românesc pentru pian. Vom asculta, deci, pe scenele din Câmpina, lucrări dedicate tinerilor pianişti de către compozitorii români: Sabin Drăgoi, Mihail Jora, Filip Lazăr, Tudor Ciortea, Myriam Marbé, Nicolae Chilf, Hilda Jerea, Liviu Comes, Constantin Silvestri, Leontina Coban, Liviu Dandara, Diamandi Gheciu, Dan Voiculescu. Ca şi în anii precedenţi, înscrierea la concurs nu este condiţionată de achitarea unei sume de bani. Singura cerinţă, în afara fişei de identificare, constă în prezentarea unei lucrări plastice (desen sau pictură) sau a unei lucrări literare. Desenele şi picturile fac obiectul unei expoziţii deschise, în ziua concursului, la Casa de Cultură „Geo Bogza”. Lucrările literare şi plastice premiate sunt publicate în pliantul concursului, valorificându-se astfel toate laturile creativităţii artistice a participanţilor.

Organizat sub egida UNESCO de către Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu – 2009” Ploieşti, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Câmpina, Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” Câmpina, Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”, Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, Societatea Filarmonică Câmpina, Asociaţia Culturală UNESCO „Julia Hasdeu” şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, acest festival-concurs are ca scop stimularea disponibilităţilor creative ale tinerilor care studiază pianul, indiferent de forma de învăţământ pe care o frecventează: licee de muzică, şcoli de muzică, şcoli de arte şi meserii sau învăţământ privat.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF