Eveniment

O locuinţă unică în lume, realizată la Câmpina, ar putea revoluţiona domeniul imobiliar şi crea zeci de locuri de muncă

Casa prototip 1În această după-amiază la Câmpina a fost finalizată o casă eşantion, un prototip unic în lume, care ar putea revoluţiona domeniul imobiliar. Acest prototip a fost proiectat de profesorul Alexandru Stănilă, în fruntea unui grup de profesori şi cercetători de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi realizat de societatea Grinseg Construct Câmpina.

Alexandru BaleviciImplicat în realizarea efectivă a prototipului, unul dintre membrii grupului de inventatori, profesorul Alexandru Balevici (foto), ne-a declarat: „Am fost solicitaţi de nişte parteneri arhitecţi din Canada pentru a realiza un spaţiu expoziţional care să poată încăpea într-un container de transport naval, de 14,7 mp. De aici ne-a venit ideea să construim o locuinţă, fiind pentru prima dată pe plan mondial când se realizează o locuinţă de 54,4 mp dintr-un container de 14,7 mp. Această casă are imensul avantaj că poate fi amplasată aproape oriunde – nu are nevoie de fundaţie, nu are nevoie de autorizaţie de construcţie, fiind o locuinţă cu caracter provizoriu şi îşi poate asigura independenţa electrică, putând fi amplasate pe ea panouri cu celule fotovoltaice. De asemenea, poate fi racordată la orice sisteme de utilităţi, dar poate funcţiona şi independent de acestea. Din momentul amplasării ei, în maximum două ore locuinţa devine funcţională, locuibilă şi poate fi folosită. Ar putea revoluţiona şi piaţa locuinţelor de vacanţă, dar şi locuinţele pentru situaţii de urgenţă, pentru că poţi veni doar cu ei ai pe tine şi găseşti aici cam tot ceea ce este strict necesar”.
Locuinţa este de fapt un apartament cu 3 camere, baie, bucătărie şi are toate cele necesare pentru buna funcţionare – de la duş, chiuvetă şi vas de toaletă până la plită, frigider, blat pentru bucătărie etc.

Alexandru AnghelLa rândul său, Alexandru Anghel, directorul general al societăţii Grinseg Construct, cea care a executat această locuinţă, a recunoscut că pentru el şi societatea sa, realizarea acestui prototip a reprezentat o provocare: „Am răspuns acestei provocări şi cred că locuinţa ar putea revoluţiona acest domeniu. Dacă prototipul va fi bine primit şi vor exista cereri, vom face o fabrică pentru realizarea în producţie de serie a acestui tip de locuinţă. Eu fiind din Câmpina, noua fabrică se va face aici, la Câmpina, şi se vor crea astfel 40-50 locuri de muncă, fără a mai vorbi de celelalte avantaje pentru comunitate. În producţia de serie se pot realiza 3-4 astfel de case zilnic, având în vedere că acest prototip l-am realizat şi livrat în 10 zile. Din punct de vedere al preţului, o astfel de locuinţă va costa începând cu 16.000 euro fără TVA şi, la fel ca la autovehicule, va avea posibilitatea unor opţiuni suplimentare”.
Casa prototip 2 Casa prototip 4 Casa prototip 3

18 Comments

  1. Dumitrescu says:

    Baiat serios, Alexandru asta.

  2. Simona says:

    O stire frumoasa pe care am citit-o cu mare placere. Ma bucur din suflet ca se intampla si astfel de lucruri in Campina noastra, cfelicitari tururor celor implicati in aceasta treaba si dvs ca ne informati si pe noi.

  3. Dana Apetrei says:

    Uite ca mai sunt si vesti bune in tot haosul asta national. Foarte frumos, felicitari! Cosntructia mi se pare interesanta si practica, imi place ideea!

  4. ionel says:

    oooooooo….. mult visate si promise de toate partidele locuri de munca, bine platite cu salariu minim pe economie

  5. .... says:

    Deci:

    1. Asta nu e o locutinta, e un container pliabil… Alexandru ar trebui sa stie asta, fiind arhitect.

    2. De ce sa revolutioneze piata locurilor de vacanta? Exista deja rulote – mult mai confortabile si mai usor de manipulat.

    3. In afara de niste balamale si niste taieturi cu flexul – nu are nimic in plus fata de un container de santier.

    4. Din pacate, nu poate fi folosita nici macar pe un santier datorita formei atipice care se traduce in imposibilitatea de a creea o organizare de santier din d-astea (nu se pot lipi 2 „case” una de alta).

    In concluzie, la Campina s-a taiat cu flexul un container si s-a obtinut un container mai prost.

  6. .... says:

    *crea

  7. dan says:

    Chiar că este o știre frumoasă. Bravo. Succes!

  8. Laura Stefan says:

    Cel care a pierdut alegerile se tine de treaba si creeaza locuri de munca iar cel care a castigat alegerile ne tine discursuri ca vai ce greu e in Parlament si ce prost e guvernul din care si partidul lui a facut parte pana mai ieri.

  9. Dico Emil says:

    Am vazut live de exemplu ceva de genul de mai jos. Sunt foarte utile ca spatiu temporar.

    http://www.world-camps.com/expandablecontainers.php

    Dar 54mp din 14mp, aduce cativa mp in plus fata de cele de mai sus. Nu conteaza cum faci un lucru sau cat de simplu este, conteaza ca te-a dus capul si ai facut ceva nou si util. Iar lucrurile bune trebuie mediatizate.

  10. Elena says:

    da, revolutioneaza domeniul imobiliar, adica o sa ne batem toti sa apucam sa cumparam un container de 20000 euro sa stam in el, ne vindem casele si apartamentele si ne mutam in container pe care il punem pe garla, la V Doftanei…

  11. Elena says:

    …si se vor crea zeci de locuri de munca, adica orasul nu va mai avea nici un somer….bravo, asta da stire de 2 lei…….

  12. Dico Emil says:

    Ouch, se pare ca nu mai ajunge la salonul de inventica, a cazut la transport nefiind ancorata bine, pacat…

  13. Dumitrescu says:

    Total de acord, Laura Stefan. Virgil Guran stie doar sa se planga, nu a facut nimic pt. oras si a creat fix 0 locuri de munca. De aceea ii apreciez pe Tiseanu ca primar si pe Alexandru ca om de afaceri, pentru ca sunt oameni seriosi, consecventi si fac lucrurile cu cap.

  14. citea georgeta says:

    Bravo….Aceste lucruri sunt de promovat !!!!Felicitari!Asa ma mai mandresc si eu ca sunt romanca…chiar asa …sa traim intr-o tara numai de hoti si femei goale??Asta promovam???Astea au cautare??

  15. eu says:

    este un proiect revolutionar pe care-l putea concepe aproape toata lumea cu ustensilele necesare. Acum haideti sa reflectam asupra necesitatii unei fundatii pt o casa. oricare ar fi ea…

  16. Vasile says:

    Nu vreau sa dezamagesc acest tanar inimos dar o sa-mi expun un punct de vedere.Din imaginea prezentata,pare mai degraba un”container”cum dealtfel afirma cineva.Ideea este buna dar nu este propice conditiilor tarii noastre in sensul ca transportul ar constitui o problema(desi s-ar putea face ceva…);este inutila deoarece pentru campare putem folosi cu succes rulotele care sunt atestate circulatiei pe drumurile publice;nu este economicos a le da o alta destinatie,chiar provizorie fiind si mai pot enumera alte inoportunitati…La noi singura varianta ar fi folosirea acestora in caz de necesitate.

  17. Georgia Arsenie says:

    Dragi domni, ma bucura mult realizarea d-vstra. Aveti insa grija si dati-i bataie ca timpul nu sta. Intre timp exista astfel de realizari in lume si sunt toate mobile. Va trebuie un „Patentt” imediat. Aici se va vedea daca lipta anti coruptie din RO e plina de succes si daca puteti obtine un astfel de patent peste noapte ca sa puteti fi primii care sa si produceti. Vizitati, de exemplu, tinyhouse si veti putea viziona si alte astfel de exemple. Succes! Va tin pumnii. As fi prima care as cumpara asa ceva! Nu prea imi plac placile acelea de „plastic”…am vazut locuinte asemanatoare din lemn pur si impactul e mare la public ptr ca lemnul pur iti permite sa respiri intr-un spatiu restrans in timp ce plasticul te sufoca. Vorba lunga saracie in punga! Veti gasi foarte multe astfel de idei pe net si toate, jur, foarte frumoase!

  18. Jeni says:

    FELICITARI! O IDEE DE LUAT IN SEAMA.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *