Social

ITM a decis oprirea temporară a lucrărilor de canalizare de pe Strada Crişuri din Câmpina, acolo unde un muncitor a fost grav rănit

1-accident-muncitorImediat după accidentul de muncă produs săptămâna trecută la Câmpina, când un muncitor a fost aproape îngropat de viu în urma prăbuşirii malurilor de la o lucrare de canalizare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a demarat o anchetă. Iată primele concluzii ale inspectorilor: abateri grave de la legislaţia muncii pe şantierul de pe Strada Crişuri din Cartierul Câmpiniţa, acolo unde a avut loc accidentul.
Vă reamintim că la lucrarea de canalizare de pe Strada Crişuri, executată de firma Concivic Slobozia, s-au făcut săpături la o adâncime destul de mare, de câţiva metri, malurile nu au fost asigurate corespunzător şi s-au prăbuşit pentru unul dintre muncitori. Acesta a suferit o fractură de coloană, traumatisme la picioare şi şi-a pierdut splina. A fost transportat la Spitalul Municipal Câmpina unde i s-au acordat primele îngrijiri, iar de aici a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.
Ancheta ITM este în plină desfăşurare. A doua zi după producerea accidentului, la lucrarea de pe Strada Crişuri, inspectorii au constatat că firma Concivic a reluat lucrul, dar fără să ia şi măsuri de siguranţă pentru evitarea unei alte tragedii. „Am decis sistarea temporară a lucrărilor până la luarea măsurilor de siguranță specifice unor săpături care se fac la o adâncime mai mare de 1,5 metri. În astfel de cazuri nu merge cu improvizații, trebuie o asigurare serioasă a malurilor pentru ca oamenii să fie protejaţi, mai ales că, din câte am înțeles de la colegii mei, săpăturile ajung până 5 metri adâncime”, a declarat Constantin Stoica, inspector șef adjunct în cadrul ITM Prahova.
Ancheta ITM nu s-a finalizat, inspectorii verificând toate punctele de lucru din Câmpina, unde firma Concivic realizează lucrări de canalizare. Conform reprezentanţilor ITM, societatea riscă sancţiuni mari pentru nerespectarea legislaţiei muncii şi organizarea precară a locului de muncă.
În paralel, procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina au început cercetarea penală în acest caz.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *