“Nu cred că am văzut vreodată în Câmpina o firmă care să lucreze atât de prost!”

Categorie: Administratie publica 12 iunie 2014

Primarul Tiseanu Nu cred că am văzut vreodată în Câmpina o firmă care să lucreze atât de prost!Afirmaţia aparţine primarului Horia Tiseanu şi a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii “Linia directă” de la Wyl TV. Primarul Câmpinei a vorbit pe larg despre problemele apărute la lucrările de canalizare care se execută în municipiu, despre incidentele create de firma executantă – Concivic Slobozia şi despre relaţia defectuoasă cu beneficiarul lucrării – societatea HidroPrahova. “Este o situaţie fără precedent în municipiul nostru. Nu cred că am avut vreodată în Câmpina o firmă care să lucreze atât de încet şi mai ales atât de prost, fără respectarea regulilor privind protecţia muncii”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Vă reamintim că, marţi seară, muncitorii de la Concivic au spart conducta de apă de pe Bulevardul Carol I (între Salcie şi Poşta Mică), lăsând locuitorii din această zonă fără apă potabilă mai multe ore. De asemenea, ieri, din cauza neasigurării malurilor, în condiţiile unor săpături adânci pentru reţeaua de canalizare de pe Strada Crişuri din Cartierul Câmpiniţa, un angajat al firmei respective aproape că a fost îngropat de viu sub mormanul de pământ prăbuşit, el ajungând la Spitalul Municipal în stare gravă, cu diagnosticul – fractură de coloană. Muncitorul se numeşte Marius Ichim, are 45 de ani, iar acum se află internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina s-au sesizat şi au început cercetările cu privire la acest accident. Tot ieri şi tot din cauza neasigurării malurilor, pământul s-a surpat şi în zona centrală, aproape de Poşta Mică, cu tot cu un copac şi o porţiune de trotuar. Din fericire, în acest caz nu au existat victime.
“Îmi pare extraordinar de rău pentru ceea ce i s-a întâmplat acelui muncitor care nu voia decât să câştige o pâine cinstită. Aşa ceva nu trebuia să se întâmple! Noi, ca administraţia locală, nu avem prea multe atribuţii la aceste lucrări care se derulează prin HidroPrahova. Totuşi, eu am fost de mai multe ori pe teren, am sesizat unele lucruri care nu erau în regulă, inclusiv neizolarea malurilor la săpăturile efectuate la adâncime destul de mare. Le-am comunicat aceste lucruri atât reprezentanţilor firmei executante, cât şi celor de la HidroPrahova, dar am constatat că am vorbit singur. Mereu au spus că ei ştiu ce au de făcut. HidroPrahova trebuia să aibă un om care să urmărească permanent aceste lucrări, lucru care nu s-a întâmplat!”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

Trotuar prabusit Nu cred că am văzut vreodată în Câmpina o firmă care să lucreze atât de prost!

Problemele nu se opresc aici. Conform graficului de execuţie a lucrărilor de canalizare, stabilit de HidroPrahova şi firma executantă, în Câmpina ar trebui să se lucreze pe şapte străzi, cu şapte echipe. Se intervine, însă, doar în patru-cinci locaţii, “iar pe unele străzi mici au început lucrarea înainte de Paşte şi nu au terminat nici acum”, după cum a precizat primarul Horia Tiseanu. În total, în Câmpina trebuie să se introducă reţea de canalizare pe 25,5 km şi să se extindă reţeaua existentă pe 1,72 km. Ce înseamnă asta? Aproape 70 de străzi şi alei pe care trebuie să se realizeze (şi finalizeze) lucrări până în iulie 2015.
“Le-am spus tot timpul celor de la HidroPrahova că în acest ritm nu vor reuşi să respecte termenul, nu vor reuşi să termine lucrările. Nu e de glumă! Dacă nu vor fi finalizate la timp aceste lucrări, Uniunea Europeană retrage fondurile alocate prin acest proiect. În cazul Câmpinei vorbim despre aproape 8 milioane de euro. Sunt foarte nemulţumit de ceea ce se întâmplă! Mă gândesc că dacă pe bulevardul central au apărut atâtea probleme, ce se va întâmpla când vor începe lucrările pe Calea Doftanei, de exemplu?! O stradă complicată, mult mai îngustă decât Bulevardul Carol I şi cu foarte multe reţele, inclusiv conducte petroliere!”, a mai spus primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Precizăm că licitaţia pentru executarea lucrărilor de canalizare din Câmpina a fost câştigată de Cast Băneşti, care a subcontractat lucrările firmei Concivic Slobozia.
Lucrari Hidro panou Nu cred că am văzut vreodată în Câmpina o firmă care să lucreze atât de prost!

15 comentarii to ““Nu cred că am văzut vreodată în Câmpina o firmă care să lucreze atât de prost!””


 1. AG spune:

  In fiecare zi apa oprita! Oameni buni, faceti ceva, unde traim?

  RăspundeRăspunde
 2. Vasile spune:

  D-le primar,nu vreau sa fiu considerat rautacios(din contra apreciez modul cum ati schimbat in bine fata orasului cat si intentiile bune pe care le aveti)dar nu pot ramane indiferent la cum decurg lucrarile in momentul de fata,cu atat mai mult cand un om poate ramane infirm pe viata.Spuneti ca nu aveti “prea multe atributii la aceste lucrari…”desfasurate prin HidroPrahova.Sa nu fiu interpretat ca imi permit sa dau sfaturi.Cum bine cunoasteti,orice activitate care se desfasoara pe”mosia”dvs.(in speta orasul Campina)va priveste in mod direct.Iata ca semnalele verbale privind neregulile constatate de catre dvs.nu au avut efect.Dar stiti prea bine:vorbele nu se cos la dosar…Va asteptati si la alte noi nereguli:pe langa accidente de munca si nerespectarea termenelor de executie.Chiar nu puteti intreprinde nimic?Clauzele contractuale nu prevad nimic?Ma indoiesc.La experienta indelungata in administratie sunt convins ca veti apela si la mijloacele coercitive ce se impun in asemenea situatii.In rest va doresc succes in realizarea obiectivelor propuse sau aflate in curs de derulare.

  RăspundeRăspunde
 3. Sly spune:

  Zici “… Cast Banesti” si apoi tragi apa. Mare porcarie cu firma asta, nu este in stare de nimic bun.

  RăspundeRăspunde
 4. tache spune:

  Lucrari de mantuiala pe bagi cu carul.Si o alta dilema:daca cei de la Cast nu se pricepeau,de ce folosesc intermediari?ok s-a deviat circulatia auto dar trecatorii.daca copacul cadea si doamne fereste accidenta oameni in acea zi fatidica sau facea praf vreo vitrina sau geamurile de la vreun apartament .Cine raspundea de prostie?

  RăspundeRăspunde
 5. George.T spune:

  Raspundeau muncitorii si administratorul firmei care executa lucrarea.

  RăspundeRăspunde
 6. radu spune:

  se pune totusi o intrebare, daca nu Cast, atunci……cine?macar se face…

  RăspundeRăspunde
 7. aaq spune:

  de cate ori e ceva de construit in Campina pe bani publici aud de Cast Banesti, campioni la licitatii. Pe viitor ar trebui exclusi de la licitatii

  RăspundeRăspunde
 8. Sly spune:

  @radu: asta n-am mai auzit-o pana acum … Cast este singura firma de constructii din Romania, ba nu, chiar din Europa !!! Prostia este la un nivel mult prea ridicat pentru o tara din Uniunea Europeana!

  RăspundeRăspunde
 9. George.T spune:

  Pe net scrie ca e firma de casa a PSD-ului, din Ialomita…asa e de inteles, contract cu Hidroprahova, pac-pac…

  RăspundeRăspunde
 10. ionel spune:

  D-l Primar
  Va rog foarte mult incercati sa reabilitati si canalizarea de pe strada C-tin Stere care in ultimul timp din cauza ploilor abundente refuleaza in gradini si curti, miroase ingrozitor si ne ingropam in c……..
  Cu nultumiri

  RăspundeRăspunde
 11. omg spune:

  Beneficiar HidroPrahova… deci canalizarea orasului Campina va apartine unei societati comerciale. Interesant.

  Si mai interesant e faptul ca Tiseanu e suprins de chestiile astea si se dezice de ele imediat cum se intampla cate ceva rau. In momentul in care esti primar si cineva iti sapa jumate de oras, nu poti sa pui problema la modul: noi nu prea suntem implicati, am trecut si eu pe-acolo…

  RăspundeRăspunde
 12. omg spune:

  Si ca sa imi argumentez pozitia de mai sus, pentru orice fel de lucrari ai nevoie de o autorizatie de la primarie. In momentul in care se depune documentatia pentru autorizatie, exista niste planuri cu niste specificatii. Planurile alea nu s-au respectat, un om aproape a murit, un copac a disparut sub pamant… si tu iesi in presa si zici “nu stiu exact care e faza si ce fac baietii astia pe aici, dar nu-mi place mie de ei”.

  Primarul e pus acolo sa FACA… nu e treaba lui sa se planga si e penibil si jenant ca a ajuns sa se planga in presa ca intra cineva la el in oras si nu lucreaza bine… e clar cam cata putere detine in realitate.

  RăspundeRăspunde
 13. admin spune:

  Canalizarea orasului apartine orasului, dar este administrata, sa-i spunem asa, de HidroPrahova – operator regional de apa si canalizare.

  RăspundeRăspunde
 14. omg spune:

  Draga admin,

  Cand vorbim de BENEFICIARUL unui proiect, vorbim de VIITORUL PROPRIETAR al acestuia si nu de administrator. Administrarea bunurilor publice se face, intr-adevar, de catre operatori autorizati in baza unei licitatii, decizia finala apartinand beneficiarului.

  E simplu.

  RăspundeRăspunde
 15. omg spune:

  Si pana la urma e vorba de canalizarea Campinei… lucrare la care Primaria pretinde ca nu are niciun aport… si daca ar fi adevarat acest lucru – e grav. Cum adica tocmai institutia care administreaza municipiul sa nu fie implicata IN NICIUN FEL in acest proiect vital, pana la urma??

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF