Elevi şi dascăli câmpineni, în tabără în Franţa, la invitaţia Şcolii „Château d’Angleterre” din Strasbourg

Categorie: Social 25 iulie 2014

Tabara Alsacia 1 Elevi şi dascăli câmpineni, în tabără în Franţa, la invitaţia Şcolii „Château d’Angleterre” din StrasbourgÎn perioada 7-22 iulie, mai mulţi elevi de la Colegiul Tehnic Forestier şi Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” au fost invitaţi în Tabăra Alsacia, din Franţa, vacanţă facilitată de Şcoala „Château d’Angleterre” din Strasbourg, cu care Câmpina are o mai veche relaţie de colaborare. Copiii au avut un program variat. Pe lângă atelierele de lucru şi alte activităţi de tabără, ei au vizitat Parlamentul European din Strasbourg, au mers la Paris, apoi în Austria – la Mausoleul Mauthausen de lângă Linz şi în Germania – la Niederbuhl.

Parlamentul European le-a creat o impresie puternică elevilor din Câmpina, ei vizitând această instituţie împreună cu colegi de la Şcoala „Château d’Angleterre”. După cum se ştie, Parlamentul European este singura instituţie a Uniunii Europene aleasă prin vot universal, direct de către cetăţeni, o dată la cinci ani. Copiii au vizitat o bună parte a Parlamentului, inclusiv sala dezbaterilor în plen, au adresat întrebări ghidului care i-a însoţit, au primit mai multe materiale informative legate de Uniunea Europeană şi s-au fotografiat la tribuna special amenajată pentru şefii de stat şi de guvern.

Tabara Alsacia 2 Elevi şi dascăli câmpineni, în tabără în Franţa, la invitaţia Şcolii „Château d’Angleterre” din Strasbourg

În Tabăra Alsacia, elevii câmpineni au fost însoţiţi de profesorii coordonatori Mariana Radu, Daniela Şovăială, Alis Gârbăcea, Felicia Turosu, directorul adjunct al Colegiului Forestier – Vali Şerban, precum şi de consilierii locali Gena Preda şi Marian Dulă.
Vă reamintim că între şcolile din Câmpina şi Şcoala „Château d’Angleterre” din Strasbourg există un parteneriat care datează din primăvara anului 2012 şi care s-a realizat prin intermediul unei asociaţii umanitare franceze, unul dintre directorii acesteia fiind Elena Bijiaoui Dulă, verişoara consilierului local Marian Dulă. În vara lui 2012, mai mulţi copii din Franţa au venit la Câmpina într-o tabără de două săptămâni şi au participat la mai multe activităţi împreună cu elevii de la Şcoala Sanatorială Voila.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF