MAI este dispus să cedeze Primăriei Câmpina 5 hectare din terenul de lângă Şcoala de Poliţie, pentru construcţia de locuinţe

Categorie: Administratie publica 29 iulie 2014

Teren Scoala Politie MAI este dispus să cedeze Primăriei Câmpina 5 hectare din terenul de lângă Şcoala de Poliţie, pentru construcţia de locuinţePrimăria Câmpina a continuat, în acest an, demersurile pe lângă Ministerul Afacerilor Interne cu privire la transferul unor terenuri pe care MAI le deţine pe raza municipiului. Este vorba despre un teren de lângă Şcoala de Poliţie şi despre fosta unitate de jandarmi, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. La jumătatea lunii iulie, Primăria Câmpina a primit o adresă de la conducerea Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”, prin care se solicită câteva clarificări legate de preluarea terenului situat în Cartierul Câmpiniţa. Mai exact, MAI vrea să ştie ce fel de locuinţe doreşte administraţia locală să construiască pe acest teren şi solicită emiterea unei hotărâri a Consiliului Local din care să reiasă cu exactitate motivele concrete pentru preluarea terenului şi destinaţia acestuia. O astfel de hotărâre va fi emisă în şedinţa de joi, 31 iulie, a CL Câmpina.
Terenul  are o suprafaţă de 51.392 mp, se află pe Strada Crişuri, în vecinătatea Şcolii de Poliţie. Potrivit primarului Horia Tiseanu, după preluare, administraţia locală va introduce toate utilităţile necesare (apă, canalizare, gaze, iluminat public etc). “Practic, sunt două suprafeţe, una de 48.750 mp şi una de 2.642 mp, în total peste 5 hectare de teren. Noi dorim ca o parte din acest teren să o împărţim în mai multe loturi pe care apoi să le atribuim tinerilor până la 35 de ani, pentru construcţia de locuinţe, în conformitate cu Legea 15/2003. Ne gândim şi la construirea unor blocuri de locuinţe, cu spaţii comerciale la parter. Acestea sunt intenţiile noastre având în vedere lipsa acută de terenuri destinate construcţiei de locuinţe în municipiul Câmpina”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

În adresa transmisă municipalităţii, conducerea Şcolii de Poliţie are şi o rugăminte la Primăria Câmpina, aceea “de a lua în considerare rezolvarea cu prioritate a situaţiei locative a cadrelor MAI, precum şi necesitatea ca viitorul ansamblu de locuinţe să dispună de un centru civic, care să beneficieze de grădiniţă, spaţii comerciale, căi de acces şi locuri de agrement”. Precizăm că terenul de 5 hectare face parte dintr-o suprafaţă mult mai mare, aflată în administrarea Şcolii de Poliţie. Este vorba în total de 14 hectare, iar pe mai bine de jumătate din această suprafaţă se intenţiona, anii trecuţi, construcţia unui cartier rezidenţial exclusiv pentru cadrele MAI, proiect pentru care s-a organizat inclusiv licitaţia şi s-au stabilit toate detaliile. Numai că, ulterior, s-a renunţat la proiect, solicitanţii de locuinţe retrăgându-şi dosarele ca urmare a crizei economice şi reducerii veniturilor bugetarilor.

 

un comentariu to “MAI este dispus să cedeze Primăriei Câmpina 5 hectare din terenul de lângă Şcoala de Poliţie, pentru construcţia de locuinţe”


 1. paralex spune:

  Bravo primare, chiar nu credeam ca se mai face ceva!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF