Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor

Categorie: Administratie publica 29 iulie 2014

Poiana 1 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilorPloile torenţiale de noaptea trecută au creat probleme mari la Poiana Câmpina şi situaţia ar fi fost mult mai gravă dacă autorităţile locale nu ar fi fost pregătite să intervină. Comisia locală pentru situaţii de urgenţă s-a întrunit la Primărie încă de aseară, iar după primul potop, primarul, viceprimarul şi ceilalţi membri ai Comisiei Locale au plecat pe teren, în zonele unde s-au semnalat probleme. “Am primit avertizarea de cod portocaliu şi am fost tot timpul în alertă. Pe parcursul nopţii am intervenit cu două vole, o macara, un buldo-excavator şi o maşină, iar astăzi am adus încă un buldo-excavator. Din fericire, am reuşit să intervenim în aşa fel încât să nu avem drumuri blocate, deşi apa aducea încontinuu aluviuni. Problema mari au fost în satul Pietriş şi în Luncă, din cauza cantităţii foarte mari de precipitaţii şi a pământului cărat de ape. Aici, un autoturism a fost luat de viitură din faţa porţii proprietarului şi aruncat sub un pod. L-am scos cu ajutorul unei macarale. Au fost probleme şi pe drumul judeţean spre Breaza, pe porţiunea paralelă cu calea ferată, de unde cred că am strâns câteva tone de pământ adus de viituri”, ne-a declarat primarul comunei, Alin Moldoveanu.
Poiana 8 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor Poiana 9 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor Poiana 2 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor Poiana 3 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor Poiana 4 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor
La intervenţiile din cursul nopţii trecute au fost chemaţi şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. S-a muncit toată noaptea trecută şi astăzi pe tot parcursul zilei, intervenindu-se pe aproape toate drumurile judeţene şi comunale. S-a intervenit şi la podul Măgurii, pentru decolmatare. Această zonă este destul de periculoasă şi chiar în această vară aici s-a realizat o lucrare de îndiguire fără de care, la cât de mult a plouat pe parcursul nopţii, ar fi existat riscul ca oamenii de pe drumul Măgurii să rămână izolaţi. De altfel, în ultimii doi ani, în mai multe zone ale localităţii s-au realizat lucrări tocmai pentru prevenirea şi combaterea efectelor inundaţiilor. Acestea şi-au dovedit utilitatea inclusiv noaptea trecută, diminuând considerabil pagubele materiale. Fără aceste lucrări am fi vorbit acum despre zeci de gospodării inundate, case distruse şi multe alte pagube.
Astăzi, reprezentanţilor Primăriei Câmpina şi celor de la ISU li s-au alăturat mai mulţi locuitori ai comunei, beneficiarii venitului minim garantat, dar şi angajaţi ai Floricon Salub (care au strâns PET-urile şi gunoaiele aruncate la întâmplare de unii cetăţeni). Primăria Poiana face în continuare apel la populaţie să-şi cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apei din dreptul proprietăţilor, cu atât mai mult cu cât codul portocaliu de ploi şi inundaţii a fost prelungit până mâine dimineaţă.
Poiana 5 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor Poiana 6 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor Poiana 7 Noapte albă la Poiana Câmpina din cauza inundaţiilor

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF