Politica

Prima şedinţă a Alianţei PNL-PDL în Colegiul 2. „Schimbăm sau nu viceprimarul de la Câmpina?!”

Sigla ACLŞefii organizaţiilor locale, şefii de colegiu, primarii şi o parte a consilierilor locali ai PDL şi PNL din Câmpina şi localităţile vecine (practic, din Colegiul 2 Deputaţi) s-au întâlnit ieri în prima şedinţă a Alianţei Creştin Liberale din zona noastră. O şedinţă fără presă, de lucru, să-i spunem, prezidată de preşedinţii organizaţiilor judeţene ale celor două partide, Roberta Anastase şi Mircea Roşca. S-au discutat foarte multe lucruri pornindu-se de la deciziile luate la centru, însă mesajul de bază a fost îndemnul la o mobilizare generală în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an. S-a vorbit despre importanţa unificării dreptei şi despre mesajele cu care ACL se va prezenta în faţa electoratului de acum înainte.
Potrivit surselor noastre (din ambele partide), PNL şi PDL trebuie să se organizeze sub sigla ACL în fiecare localitate din colegiu, să constituie majorităţi în consiliile locale unde acest lucru este posibil, să formeze şi să lucreze ca o echipă, lăsând la o parte eventuale orgolii locale. Sursele noastre spun că, în general, situaţia este bună pentru PDL şi PNL în majoritatea localităţilor din colegiu, existând unele probleme la Băneşti şi Secăria.

În ceea ce priveşte Câmpina, aici va fi, probabil, cel mai mult de muncă. Este al doilea municipiu al judeţului şi cel mai important pol politic şi administrativ din Colegiul 2 Deputaţi. Iar cele două partide nu au avut rezultate prea bune la Câmpina, la ultimele alegeri, lucru subliniat încă o dată atât de Roberta Anastase, cât şi de Mircea Roşca. Ambii lideri sunt dezamăgiţi în continuare de procentele obţinute de partidele lor la europarlamentare şi au recomandat celor două organizaţii locale să treacă la treabă. La nivelul Consiliului Local Câmpina nu există o problemă, cele două partide formând deja o majoritate (şapte consilieri PDL şi patru consilieri PNL, deci 11 ACL dintr-un total de 19). În schimb, Mircea Roşca a insistat că următorul pas care trebuie făcut este schimbarea viceprimarului Ion Dragomir (PSD) şi instalarea unui liberal la Cabinetul 2 al Primăriei Câmpina, care să facă echipă cu primarul Horia Tiseanu (PDL). După cum ne-au precizat sursele noastre, Mircea Roşca nu consideră normal faptul că PDL şi PNL au majoritate în Consiliul Local, dar acceptă în continuare un viceprimar pesedist şi, cu alte cuvinte, Dragomir trebuie schimbat cât mai repede! Nu s-a luat o decizie în acest sens la şedinţa de ieri, urmează să se mai discute pe această temă.
Schimbarea viceprimarului de la Câmpina nu este un subiect nou. Să ne amintim că primul care a ridicat această problemă a fost deputatul Virgil Guran (care între timp a părăsit PNL pentru PLR-ul lui Tăriceanu), chiar în seara alegerilor europarlamentare. Guran a vorbit atunci despre constituirea alianţei PNL-PDL, formarea unei noi majorităţi în CL Câmpina şi schimbarea viceprimarului Ion Dragomir. Că ulterior, Virgil Guran a descoperit că nu se vede de mână cu PDL, asta este deja altă poveste.

6 Comments

  1. Vasile says:

    Asta-i doare pe consilierii nostri acum:schimbarea viceprimarului care este PSD-ist si nu mai beneficiaza de majoritate?Toti o apa si-un pamant.Dar gandind mai profund,daca actuala conducere suprema este alianta PSD,PC,UNPR cu siguranta pana la alegerile prezidentiale,cu ocazia rectificarii bugetare sustinerea financiara isi va spune cuvantul.Este un punct de vedere.Asa de multe lucruri sunt incepute si neterminate in orasul nostru incat politica ar trebui ignorata…

  2. horia says:

    macar Dragomir e din piesa asta…cine ar putea fi viceprimar?Sa nu imi spuneti ca vreun PeNeList….ca ne facem de rasul rasului….

  3. paralex says:

    Bravo! O alianta serioasa, dintre 2 partied care pot face cu adevarat ceva bun pentru Romania! Nu minciunele de partid, ca Viorel Ponta.

  4. catalin says:

    probabil ca viceprimar va fi propus domnul acela blond de la la pnl,, dar hai sa fim seriosi,, treziti-va oameni buni,, campina nu o conduce nici primarul nici viceprimarul,,, stim cu totii cine conduce in realitate orasul,, si eu chiar vad o mare problema,,, face-ti pariu ca nu va permite sa se intample aceasta schimbare ??? app de domnul blond,, nu cumva dumneavoastra va ocupati de aceasta publicatie ?? :)))))

  5. catalin says:

    rectific,,, nu va ocupati dumneavoastra,, i-mi cer scuze pentru confuzie

  6. ionel says:

    Probabil ca la alegeri/schimbari va iesi din maneca candidatul care este in gratiile celor din spate, celor care conduc din umbra interesele orasului ………. surprindere totala?!, probabil un erou tanar pus pe treaba ca de vechea gasca cam moale ne-am cam saturat. Au inceput sa se agite si sa traga sforile.
    Orasul parca a intepenit in timp: prafuit, plin de buruieni, cu oameni care nu-si mai gasesc rostul, fara munca, cu pensionari care vorbesc infricosati de viitor, cu magazine doar SH unde lumea se inghesuie doar cand marfa ajunge la pret de 1LEU, cu banci unde nu mai intra nimeni si cu multe case de amanet. Ce ne rezerva viitorul…. ? Comentati daca nu am dreptate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *