“Restart pe piaţa muncii” – un proiect european lansat astăzi la Câmpina şi destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

Categorie: Social 21 iulie 2014

Lansare proiect someri 1 Restart pe piaţa muncii  un proiect european lansat astăzi la Câmpina şi destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă“Restart pe piaţa muncii” este un proiect foarte amplu, care are ca obiectiv creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în regiunile din sudul ţării. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Ministerul Muncii, Societatea Naţională a Apelor Minerale şi Centrul de formare profesională Formatemp, promotor fiind Corpul Experţilor în accesarea fondurilor structurale şi de coeziune europeană. În această echipă s-a obţinut finanţarea europeană de aproximativ 3 milioane de euro, iar astăzi, la Câmpina, a avut loc prima conferinţă de lansare a proiectului. Municipiul Câmpina este, alături de Bucureşti, Brăila şi Craiova, unul dintre centrele regionale de implementare a acestui proiect.
Lansare proiect someri 2 Restart pe piaţa muncii  un proiect european lansat astăzi la Câmpina şi destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncăConcret, iată în ce constă proiectul “Restart pe piaţa muncii”:
- cursuri de calificare pentru 336 de persoane şomere sau aflate în căutarea unui loc de muncă (calificare în meserii precum sudor, schelar şi electrician). Foarte important este faptul că persoanele care vor urma aceste cursuri de calificare vor primi o subvenţie de 700 lei/lună, iar transportul le va fi decontat;
- cursuri de specializare pentru 224 şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (specializări precum inspector resurse umane şi competenţe antreprenoriale);
- servicii de consiliere, orientare şi informare profesională pentru 700 persoane;
- servicii de consiliere şi asistenţă la demararea unei afaceri pentru 90 persoane.
Toţi participanţii la programele de formare profesională vor obţine certificate de calificare sau specializare emise de Agenţia Naţională a Calificărilor din cadrul Ministerului Muncii.

Implementarea proiectului este abia la început. Vor avea loc conferinţe de lansare şi în celelalte trei centre regionale şi ulterior vor demara cursurile propriu-zise. Vor fi alese locaţii pentru organizarea cursurilor în funcţie şi de localitatea de provenienţă a persoanelor interesate.
Mai multe informaţii pot fi obţinute accesând www.cursuri-accesare-fonduri.eu sau la telefon 021.315.25.97 (Fundaţia Corpul Experţilor în accesarea fondurilor structurale şi de coeziune europeană).

 

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF