Politica

Virgil Guran a părăsit PNL pentru partidul lui Tăriceanu

Virgil GuranDeputatul câmpinean Virgil Guran a plecat din Partidul Naţional Liberal pentru a i se alătura fostului premier Călin Popescu Tăriceanu la noua formaţiune politică pe care acesta a creat-o – Partidul Liberal Reformator. Guran este, astfel, al cincilea parlamentar prahovean care părăseşte PNL pentru a trece în tabăra lui Tăriceanu, după deputaţii Graţiela Gavrilescu, Sorin Teju, Alexandri Nicolae şi Paul Dumbrăvanu. Singurii parlamentari din Prahova rămaşi în PNL sunt senatorul Ion Luchian şi deputatul Mircea Roşca, preşedintele Organizaţiei Judeţene a partidului.
„Atât timp cât PNL este condus în Prahova de Mircea Roşca şi în stilul lui dictatorial, eu nu pot să fac parte din aceeaşi structură cu el. În al doilea rând, am o anumită jenă faţă de oameni pentru că ne-au ales pentru că eram în USL. Am înţeles, nu a funcţionat USL, dar chiar să trec dintr-o dată în partea cealaltă, cu tot respectul pentru cei din PDL, unii îmi sunt chiar prieteni, dar mi se pare prea de tot. Ştiu că într-un viitor mai îndepărtat sau mai apropiat trebuie să existe un partid de dreapta puternic”, a declarat Virgil Guran pentru Mediafax.

Vă reamintim că Virgil Guran a afirmat în nenumărate rânduri că nu este de acord ca partidul său să fuzioneze cu PDL. După ce au făcut echipă destul de multă vreme, Guran şi Roşca au intrat într-un conflict puternic mai ales după alegerile europarlamentare. Ulterior, Virgil Guran a fost demis din funcţia de preşedinte al PNL Câmpina, iar întreg Biroul Local de Conducere a fost dizolvat, preşedinte interimar al PNL Câmpina fiind numit consilierul local Dragomir Enache.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe cu organizaţia locală, pe care Guran o conducea încă din toamna lui 2008, cu mână de fier, după cum spun unii liberali câmpineni. Probabil că o parte a membrilor PNL Câmpina (şi ne referim în special la cei aduşi în partid de Virgil Guran) îl vor urma pe acesta la PLR. Membrii vechi, mai puţini la număr, e adevărat, vor încerca, poate, să refacă organizaţia, lucru deloc uşor în actualul context politic. În ceea ce-i priveşte pe cei patru consilieri locali, aceştia vor rămâne în PNL pentru a nu-şi pierde mandatul obţinut la alegerile locale din 2012.

8 Comments

  1. Lenesu' says:

    Consilierii USL nu prea au cum sa isi piarda mandatul, juridic vorbind

  2. brătianu says:

    În sfârşit. Ducă-se!
    Nici o pierdere. Un oportunist, care se vrea lângă PSD pentru CIOLAN.

  3. paralex says:

    Drum bun, cale batuta! A mai iesit unul din politica!

  4. Vasile says:

    De ce sa nu acceptam aceasta hotarare de a parasi PNL si de a se alatura noului partid,sa-i spunem PNR?Justificarea sta in picioare si are o explicatie pe care personal o aprob,indiferent ca este vorba de”ciolan”sau nu.A face fuziune cu un partid pe care mai ieri il blamai mi se pare total anapoda.Oare PNL si PDL sa aiba deodata aceleasi idei?Ma indoiesc.Cati candidati la functia de presedinte din partea acestei noi formatiuni care va fuziona vor mai fi?D-l Crin Antonescu ar fi trebuit sa abdice complet de la aceasta pretentie,cosider eu absurda.Mi-am exprimat aceasta parere ca principiu fara a lua in calcul adevaratul scop care se poate deduce…

  5. Vasile says:

    Rectific,PLR nu PNR.

  6. Dani says:

    Nici o pierdere,chiar e de sărbătorit.De la PSD a venit acolo sa se ducă!

  7. dan says:

    Acest nou partid nu are în Câmpina nici sediu, nici organizație, nici nimic. Oare cât este dispus Guran să investească …… iar amortizarea s-ar putea să fie de durată sau deloc.
    Cât despre colegii lui consilieri …. vom vedea. Actuala majoritate PDL – PNL deja începe să scârțâie. Frățilă și Ioniță decid soarta majorității. Frățilă este cățelușul vicelui iar Ioniță al lui Guran.

  8. gheorghe radu says:

    Oameni de doi bani. Cat de gros sa le fie obrazul?
    Sa mai vina sa ceara votul! Eu l-am votat numai pentru ca era de la PNL, trecand peste ceea ce aflam despre el…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *