Eveniment

Dacă iese aşa cum au plănuit organizatorii, vom avea cele mai frumoase „Serbări ale Toamnei”

Serbari 1Programul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului „Serbările Toamnei” nu a fost încă definitivat. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, dar, în cea mai mare parte, se cunosc detaliile, se cunosc artiştii care vor susţine recitaluri. Este prima ediţie pe care administraţia locală câmpineană o organizează în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism. Tema Serbărilor – „Tradiţii şi obiceiuri prahovene”, iar acest lucru presupune mult folclor, o paradă a portului popular şi multe standuri cu produse şi articole tradiţionale. Deschiderea Festivalului „Serbările Toamnei” va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, la ora 11.00. Parada, la care vor participa oficialităţi locale, judeţene şi invitaţi de peste hotare (Turcia, Macedonia şi Republica Moldova), ansambluri folclorice etc, va avea loc pe traseul cunoscut – de la Hotelul Muntenia până la scena amplasată în intersecţia de la Casa Cărţii. Se va dansa şi se va cânta pe tot parcursul zilei – muzică populară, uşoară, rock, folk, pe scenă urmând să urce solişti, ansambluri şi trupe din Câmpina.
Spectacolul de seară, cel cu artişti consacraţi, va începe undeva în jurul orelor 19.30-20.00. Vor susţine recitaluri soliştii de muzică populară Gheorghe Turda şi Steliana Sima, apoi vor urca pe scenă Corina şi trupa sa de dansatori, pentru ca la final să cânte formaţia Mandinga, prima seară a festivalului urmând să se încheie cu un spectacol de lumini şi lasere.
În cea de-a doua zi a festivalului, duminică, 14 septembrie, vom avea din nou multă muzică şi mult dans pe parcursul zilei, iar seara un nou spectacol. Vor cânta muzică populară Mirela Constantin şi Petrică Mâţu Stoian, va urma recitalul Andei Adam şi apoi show-ul lui Connect-R (asta, în condiţiile în care Smiley, cel pe care organizatorii îl doreau foarte mult în spectacolul de la Câmpina, are programul încărcat şi nu poate veni la „Serbările Toamnei”). Seara se va încheia cu un foc de artificii.
Un program bogat în cele două zile de festival, cu muzică pentru toate gusturile, credem noi. Suma alocată de la bugetul local pentru ediţia a VII-a a „Serbărilor Toamnei” este de 137.000 lei. Cu aceşti bani probabil nu s-ar fi reuşit aducerea tuturor artiştilor menţionaţi mai sus, pentru că ar fi existat şi multe alte cheltuieli suplimentare, pe care acum le asigură Autoritatea Naţională pentru Turism. ANT se va ocupa de tot ceea ce înseamnă promovare a evenimentului (bannere, afişe, flyere etc), va asigura şi scena pe care vor urca artiştii, precum şi sonorizarea (iar asta înseamnă câteva mii bune de euro), va pune la dispoziţia organizatorilor şi corturi pentru prezentarea produselor tradiţionale zonale.
Nu ne rămâne decât să sperăm că vremea va fi bună şi ne vom putea bucura cu toţii de acest festival care a devenit o tradiţie pentru Câmpina.

4 Comments

  1. horia says:

    Bine ca ati scris voi cine vine, ca sa aiba si ceilalti din presa de la cine sa ia!

  2. yyyyyyyyyyyy says:

    Pacat ca e bine organizat si se cheltuie o gramada de bani din buzunarul campinenilor, dar il vor strica prin preconizata aducere a lui Iohannis sa-l plimbe ca pe maimuta prin targ!

  3. SnowSakura says:

    „Muzica rock si folk” la Campina?! Intr-un concert organizat de autoritati?!
    Nu ma pot opri din ras!

  4. admin says:

    Ne bucuram ca aveti motive de amuzament, mai ales ca in ziua de azi sunt destul de putine ocazii sa radem sanatos. 🙂 Cat despre rock si folk, este vorba despre formatii din liceele campinene si ne vom convinge impreuna, la festival, daca este sau nu asa cum spun organizatorii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *