Social

A început admiterea la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Aproape cinci candidaţi pe un loc, înainte de probele eliminatorii

Scoala de politieCei 2.420 de candidaţi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina susţin, de astăzi, probele eliminatorii ale examenului de admitere. În această dimineaţă, candidaţii au intrat la contravizita medicală, pentru ca în cursul după-amiezii să înceapă verificarea aptitudinilor fizice, adică probele sportive (alergare viteză 50 m plat, aruncarea mingii medicinale de pe loc şi alergare rezistenţă 1.000 m). Toti cei care vor trece cu bine de probele eliminatorii (programate până miercuri, inclusiv) vor susţine examenul scris (test grilă la limba română şi o limbă străină) pe 11 septembrie. Vă reamintim că, în acest an, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au fost scoase la concurs 517 locuri, din care 10 pentru romi şi 5 pentru alte minorităţi.
Practic, sunt 4,68 candidaţi pe un loc înainte de probele eliminatorii. Conducerea instituţiei se aştepta, totuşi, la mai mulţi candidaţi pentru admiterea din acest an, având în vedere şi faptul că nu s-au mai perceput taxa de înscriere şi taxa aferentă contravizitei medicale. Pe de altă parte, însă, deciziile privind eliminarea celor două taxe au fost luate destul de târziu – în a doua jumătate a lunii august, în cazul taxei medicale, respectiv 3 septembrie – pentru taxa de înscriere, data limită pentru depunerea dosarului de recrutare fiind 22 august 2014.
Anul trecut au fost patru candidaţi pe un loc (313 locuri scoase la concurs), iar în urmă cu doi ani nici nu s-a simţit prin oraş că se dă examen la Şcoala de Poliţie: 280 candidaţi pe 50 de locuri.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *