Colegii în cadrul universităţilor, pentru tinerii care nu au luat bacalaureatul

Categorie: Social 10 septembrie 2014

Facultate Colegii în cadrul universităţilor, pentru tinerii care nu au luat bacalaureatulÎn Monitorul Oficial a fost publicat ieri Ordinul nr. 4.542 al ministrului Educaţiei Naţionale pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar. Este vorba despre acele colegii de până la trei ani, care vor funcţiona în cadrul instituţiilor de învăţământ superior (de stat sau particulare), începând cu anul şcolar 2014-2015. Pentru a înţelege mai uşor despre ce este vorba, vă reamintim faptul că, în luna iunie a acestui an, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică Legea Educaţiei Naţionale. Printre altele, ordonanţa prevede pregătirea tinerilor care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat sau care nu au promovat acest examen în cadrul unor colegii înfiinţate în universităţi. Ordinul 4.542 al ministrului Educaţiei vine cu metodologia necesară înfiinţării şi funcţionării acestor colegii. Conform acestui act normativ, colegiile vor avea o durată de 1-3 ani, în funcţie de complexitatea calificării şi numărul de credite obţinute. Candidaţii admişi încheie un contract de şcolarizare cu universitatea respectivă, iar fiecare instituţie de învăţământ superior acreditată, care organizează învăţământ terţiar nonuniversitar prin intermediul colegiilor, elaborează o metodologie proprie de admitere.
Unele universităţi de stat şi particulare au anunţat deja că au înfiinţat colegii cu diferite specializări, la alte universităţi aceste colegii sunt în curs de organizare, iar unele universităţi au mers şi mai departe de atât, anunţând că îi vor transfera la facultate pe acei tineri care iau bacalaureatul în perioada în care urmează cursurile colegiului.

Ordin 4542 a Colegii în cadrul universităţilor, pentru tinerii care nu au luat bacalaureatul Ordin 4542 b Colegii în cadrul universităţilor, pentru tinerii care nu au luat bacalaureatul

un comentariu to “Colegii în cadrul universităţilor, pentru tinerii care nu au luat bacalaureatul”


 1. Tudor spune:

  mare porcarie; in loc sa reinfiinteze scolile profesionale guvernul face colegii universitare pentru elevii neperformanti; cum adica? pentru ce? ca sa scada numarul somerilor la statistica? sunt mii de elevi in tara asta care nu au luat bac-ul, nu toti dar jumate tot se duc la colegii; aia apar ca fiind la scoala si nu*i mai ai trecuti la someri! asta e schema? sunt trei sesiuni pentru bacalaureat, aia dau de trei ori examen si nu iau si tu le faci colegii in facultati??? mare porcarie!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF