Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de-a XIII-a ediţie

Categorie: Eveniment 8 septembrie 2014

Festivalul Cascavelei 11 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţieDeschiderea oficială a Festivalului Caşcavelei de la Valea Doftanei a avut loc vineri seară. Pe scena amplasată în locaţia deja cunoscută, lângă terenul de fotbal, acolo unde acest festival se organizează de 13 ani încoace, au urcat primarul Ion Manea şi viceprimarul Adrian Oceanu, alături de ei aflându-se prefectul judeţului Prahova – Rodica Paraschiv şi subprefectul Mădălina Lupea. Primarul şi prefectul le-au adresat câteva cuvinte celor prezenţi, vorbind despre Festivalul Caşcavelei – cel mai longeviv eveniment de acest gen din Prahova, despre importanţa păstrării tradiţiilor şi, bineînţeles, despre produsele care au făcut cunoscută comuna Valea Doftanei. Vizitatori au fost puţini în prima zi de festival, dar sâmbătă şi duminică, Valea Doftanei s-a umplut de lume, în special în partea a doua a fiecărei zile, când au avut loc şi spectacolele. Pe scenă au urcat mulţi solişti cunoscuţi, majoritatea de muzică etno şi populară, dar au susţinut recitaluri şi formaţia Compact şi Corina Chiriac.
În ceea ce priveşte partea de… comerţ, să-i spunem aşa, producătorii şi comercianţii prezenţi la festival, mulţi la număr, au avut destulă vânzare. Este adevărat, “nu am mai vândut ca altădată, cantităţi mari, dar nici nu ne putem plânge, că nici bani nu mai sunt ca altădată!” Preţurile au fost aceleaşi ca şi anul trecut – 25 – 30 lei kilogramul de caşcavea, 25-30 lei brânza de burduf, 15-18 lei/kg urda, 30-40 lei cârnaţii de oaie, 20-25 lei/kg caşul, 30-40 lei/kg pastrama de oaie etc.
Una peste alta, Festivalul Caşcavelei rămâne o adevărată serbare câmpenească, un eveniment care reuneşte mii de oameni pe parcursul celor aproape trei zile de desfăşurare, o ocazie să petreci câteva ore într-o zonă frumoasă sau să bei o bere cu prietenii. Din păcate, încă mai sunt probleme mari la capitolul infrastructură, drumul spre Valea Doftanei fiind tot mai distrus de la un an la altul. Festivalul Caşcavelei 2014 a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Valea Doftanei, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism.
Festivalul Cascavelei 1 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 2 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 3 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 4 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 5 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 6 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 7 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 8 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 9 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 10 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 12 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 13 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 14 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 15 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 16 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 17 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 18 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie Festivalul Cascavelei 19 Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de a XIII a ediţie

3 comentarii to “Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, la cea de-a XIII-a ediţie”


 1. Nicoleta spune:

  Singura problema ar fi aceea ca domnul primar are un anumit criteriu in selectarea comerciantilor care pot lua parte la Festival, si anume grade de rudenie, prietenie, sau spaga. Stiu asta din experienta proprie, pentru ca am indeplinit toate conditiile impuse de acesta si am fost refuzata pe motiv ca nu primesc comercianti cu textile.
  Surpriza a fost cand am ajuns la festival a doua zi, si am observat ca existau comercianti cu acelasi produse pe care vroiam sa le comercializez si eu.
  Greseala mea…………
  Ce sa zic? , nu sunt nici ruda, nici prietena cu dansul, si mai ales nu i am oferit nici bani.

  RăspundeRăspunde
 2. Ionela Pascu spune:

  Asta e o prostie, de 6 ani neintrerupti vind produse la Valea Doftanei si nu mi a cerut nimeni un leut ca sa ma lase sa vind. nici nu sint prietena cu primarul, eu sau sotul si nici cu altcineva din primarie.

  RăspundeRăspunde
 3. Nicoleta spune:

  Doamna Pascu, nu prima oara cand merg la Festivalul acesta, anii trecuti nu existau probleme de genul acesta, vorbesc exclusiv de comercianti care vand textile, si credeti ma stiu din surse sigure ca asta s-a intamplat anul acesta, la anul credeti ma o sa am si dovezi.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm nou 2 site

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  Floricon 1

  Reclama firma paza

  Delice