Între Câmpina şi Băneşti va fi construit un pod nou, la 40 metri de podul de piatră aproape dărâmat

Categorie: Administratie publica 10 septembrie 2014

Pod Banesti Între Câmpina şi Băneşti va fi construit un pod nou, la 40 metri de podul de piatră aproape dărâmatRefacerea podului de piatră de peste râul Doftana, cel care leagă Băneştiul de Câmpina şi care s-a prăbuşit în primăvara acestui an, din cauza ploilor, nu va fi posibilă prea curând. Şi asta pentru că podul este monument istoric (a fost construit în perioada 1861-1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza), iar pentru reconstrucţia sa ar fi nevoie de autorizaţii speciale, tot felul de avize şi foarte mulţi bani. În aceste condiţii, primarii din Câmpina şi Băneşti, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean Prahova, au decis să construiască un pod nou. Cele trei administraţii publice se vor asocia şi vor aloca fondurile necesare, aproximativ 2 milioane lei cu tot cu TVA.
“Trebuia să găsim o soluţie în special pentru persoanele care fac naveta la societăţile din Câmpina şi care treceau râul Doftana pe jos sau cu bicicleta, pe podul de piatră. Am discutat cu primarul municipiului Câmpina – dl. Horia Tiseanu şi cu preşedintele Consiliului Judeţean – dl. Mircea Cosma şi am ajuns la concluzia că soluţia cea mai potrivită este construirea unui pod nou. Consiliul Judeţean Prahova a aprobat deja acest parteneriat, a fost realizat şi proiectul pentru pod, urmează publicarea anunţului privind licitaţia pe SEAP. Eu sper ca lucrările să înceapă în această toamnă, dar să vedem mai întâi când va fi licitaţia şi cum va fi vremea, dacă ne va permite să lucrăm”, ne-a declarat primarul comunei Băneşti, Gheorghe Stoica.
Noul pod va avea 54 metri lungime, o bandă de circulaţie şi o bandă pietonală.

2 comentarii to “Între Câmpina şi Băneşti va fi construit un pod nou, la 40 metri de podul de piatră aproape dărâmat”


 1. Syl spune:

  Excelenta veste…trebuia de multa vreme luata hotararea asta…Acum dau si eu o sugestie…poate ca e bine sa va ganditi sa aveti loc si pentru a 2-a banda de circulatie…in timp poate vor fi bani mai multi pentru aceasta investitie importanta….succes

  RăspundeRăspunde
 2. omg spune:

  Tare: reconstructia podului NU e posibila pentru ca acesta e monument istoric. WTF??? Bai oameni, treziti-va… daca vrem sa facem din orasul asta o destinatie turistica trebuie sa ne schimbam rapid abordarea.

  Vb aia: amatori sunt multi.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF