Au fost reluate lucrările la Lacul Curiacul

Categorie: Administratie publica 17 octombrie 2014

Curiacul 1 Au fost reluate lucrările la Lacul CuriaculLucrările de amenajare a Lacului Curiacul din municipiul Câmpina au fost sistate, la începutul lunii iunie, după descoperirea, în timpul săpăturilor, a unor proiectile încărcate, din cel de-al doilea război mondial. Imediat după descoperirea muniţiei şi pentru că nu era prima dată când se întâmpla aşa ceva, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a recomandat administraţiei locale oprirea temporară a lucrărilor pentru o verificare mai amănunţită a locului. Din păcate, ISU nu dispune de echipamente speciale pentru detectarea obiectelor metalice din sol, motiv pentru care Primăriei Câmpina i s-a recomandat să apeleze la o firmă de specialitate, de fapt, unica firmă de acest gen din ţară.
Lucru care s-a şi întâmplat. Reprezentanţii firmei au venit la Câmpina cu aparatura necesară, au făcut verificări la faţa locului şi au detectat în sol mai multe aglomerări de metale, în diferite zone ale locaţiei. În baza studiului emis de reprezentanţii firmei respective, proiectantul lucrării a refăcut proiectul astfel încât să nu mai fie nevoie de săpături la adâncimi mari. Pe malul dinspre Strada Pictor Grigorescu vor fi montaţi stâlpi de susţinere, în locurile unde detectorul cu raze X nu a depistat metale. Promenada lacului va fi susţinută, practic, de aceşti stâlpi. După cum ne-au declarat reprezentanţii Primăriei Câmpina, toate riscurile au fost diminuate considerabil odată cu schimbarea proiectului. În prezent, societatea care execută lucrarea de modernizare defrişează zona şi curăţă lacul.
Curiacul 3 Au fost reluate lucrările la Lacul Curiacul Curiacul 2 Au fost reluate lucrările la Lacul Curiacul

6 comentarii to “Au fost reluate lucrările la Lacul Curiacul”


 1. Tara lui Mos'Craciun spune:

  “toate riscurile au fost diminuate “…, deci nu indepartate! Halal! Cum ar fi sa explodeze un proiectil intr-un moment cand viitorul parc va fi plin de copii? Cine va fi tras la raspundere, mai ales ca ati facut si studii, ati chemat firme de specialitate (oare cati bani publici s-au tocat????) in loc sa cumparati un rahat de detector care costa cateva sute de euro…

  RăspundeRăspunde
 2. As spune:

  Ma bucur pentru faptul ca au reanceput lucrarile.Cam tarziu dar este bine si asa…Ma gandesc:nu cumva sunt prea multe lucrari incepute in prag de iarna si neterminate?Excludem campania electorala inceputa prea devreme.Am numai aprecieri pozitive la adresa primarului”om”Tiseanu.Ce ii reprosez ,este faptul ca este inconjurat de persoane precum Blaga,Roberta,Ungureanu…care ne-au facut numai rau.In rest toata stima pentru acest primar, fara a lua in calcul culoarea politica.

  RăspundeRăspunde
 3. As spune:

  Orice aparat, cat de performant ar fi nu poate detecta existenta munitiei ci a unor metale(metale care sunt componente ale munitiei).Atata timp cat nu se ajunge la acestea prin diferite mijloace(ex.excavare…)nu pot constitui un pericol.Asadar,consider eu ca trebuie sa avem suficienta incredere de a ne plimba fara teama in acest viitor parc.

  RăspundeRăspunde
 4. cristi spune:

  ce proiectile,pai dupa sistarea lucrarilor erau tiganii la cautare de fiare vechi nici urma de fier barem de proiectil,cine stie cunoaste faptul

  RăspundeRăspunde
 5. Alex spune:

  Bine ca macar au reinceput lucrarile. :)

  RăspundeRăspunde
 6. gigi spune:

  Daca mai sapati mult gasiti FLOTA LUI BASESCU,ha,ha…

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF