Picturi pentru micii pacienţi, în parcul din incinta Spitalului Municipal Câmpina

Categorie: Social 21 octombrie 2014

Pictura gard spital 2Artiştii plastici din Câmpina au avut o iniţiativă inedită şi foarte frumoasă. Printr-o acţiune de voluntariat, ei au decis să înfrumuseţeze parcul din incinta Spitalului Municipal, astfel încât atmosfera de aici să devină ceva mai caldă, mai colorată şi mai plăcută. Mai mulţi artişti plastici au început astăzi să picteze gardul parcului, acţiune care va continua şi în zilele următoare. Tematica aleasă este una pentru copii şi asta pentru că, în general, după-amiaza, în parc vin copiii internaţi în spital, împreună cu părinţii lor.
„Este iniţiativa noastră, a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Sucursala Câmpina, destinată pacienţilor din Spitalul Municipal. Vrem ca ei să aibă o imagine mai plăcută, o stare mai bună, atunci când ies în parc. Discutăm cu conducerea Spitalului Municipal şi despre posibilitatea să realizăm astfel de acţiuni şi în interiorul instituţiei. De exemplu, la Secţia de Chirurgie, unde am putea picta o parte din pereţii acestei secţii după finalizarea lucrărilor de modernizare”, ne-a declarat Amalia Suruceanu, preşedintele UAP – Sucursala Câmpina.
Pictura gard spital 1

3 comentarii to “Picturi pentru micii pacienţi, în parcul din incinta Spitalului Municipal Câmpina”


 1. Amalia Suruceanu says:

  Buna seara!

  Va multumim pentru informatia redata in articol; ca persoana implicata direct in acest proiect, doresc sa fac unele precizari:
  – initiativa apartine Uniunii Artistilor Plastici – Sucursala Campina si domnului Florin Fratila- comisia de cultura a consiliului local;
  – proiectul nu a inceput astazi ci martea trecuta si nu se termina maine; finalizarea acestuia depinde de conditiile meteo; pentru finalizare sunt necesare aproximativ 7 zile de lucru efectiv;

  O seara buna!

 2. gigi says:

  Felicitari pentru tot ce tine de cultura .

 3. MICUtul EDUARD says:

  Felicitari !Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE