Poliţiştii locali pot primi normă de hrană, dacă bugetul localităţii permite această cheltuială

Categorie: Administratie publica 23 octombrie 2014

Politia Locala Poliţiştii locali pot primi normă de hrană, dacă bugetul localităţii permite această cheltuialăGuvernul a modificat prin ordonanţă de urgenţă Legea 155/2010 a Poliţiei Locale, introducând un nou articol care prevede că, de la 1 ianuarie 2015, “autorităţile administraţiei publice locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a Consiliului Local, normă de hrană pentru poliţiştii locali”. Cu alte cuvinte, Guvernul dă liber la normă de hrană, dar pasează această cheltuială în sarcina administraţiilor locale. Norma de hrană este, de fapt, o normă calorică, dar care se poate transforma în bani. Acolo unde nu se poate oferi mâncare, poliţiştii pot fi compensaţi financiar. Din informaţiile noastre ar fi vorba despre aproximativ 720 lei pe lună, pentru fiecare poliţist local, în funcţie de zilele lucrate.
Potrivit unui comunicat de presă al Pro Lex – Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor, “demersurile Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Comunelor din România şi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor au convins Guvernul să acorde norma de hrană şi pentru Poliţia Locală şi să elimine astfel discriminarea dintre poliţiştii locali şi poliţiştii din Poliţia Română, precum şi interpretările neunitare ale Curţii de Conturi”.
În ceea ce priveşte Câmpina, Poliţia Locală are un director, un şef serviciu şi 42 de angajaţi, iar alocarea normei de hrană va fi decisă de Consiliul Local la începutul anului viitor, când se va aproba bugetul pentru 2015.

26 comentarii to “Poliţiştii locali pot primi normă de hrană, dacă bugetul localităţii permite această cheltuială”


 1. Tache spune:

  Cand ii cauti pe teren…toata ziua vezi numai prin Piata.Orasul are si cartiere.hehe.Daca intra intr-un local nu dau nume:sa traiti sefu,etc.Ce mai vor covor rosu la scara?

  RăspundeRăspunde
 2. gigi spune:

  Sincer merita si acesti oameni norma de hrana ,deoarece au salariile cele mai mici din sistemul bugetar ,iar pentru al doilea mun. din judet nu cred ca ar fi un efort prea mare . Ca cetatean al Campinei sunt multumit de activitatea Primariei inclusiv a Politiei Locale si sper ca , Consiliul Local sa aprobe aceasta norma de hrana , deoarece acum exista baza legala.

  RăspundeRăspunde
 3. nae spune:

  Avand in vedere largirea atributiilor politiei locale , trebuie acordata norma de hrana , astfel nu s-ar mai face discriminari intre politia locala si politia nationala .

  RăspundeRăspunde
 4. gigi spune:

  Ca cetatean al mun.Campina sunt de acord cu aceasta norma de hrana deoarece au salariile cele mai mici din sistemul bugetar iar atributiile sunt sporite .Sper ca , consiliul local sa aprobe aceasta norma de hrana atat timp cat au baza legala ,deoarece nu cred ca este un efort prea mare pentru al doilea mun. din judet

  RăspundeRăspunde
 5. Banica Elena spune:

  Când ii suni la sediu, niciodata nu vin. Nu au oameni. Eu nu am mai vazut un politist pe strada sau prin cartiere de nu mai stiu când.Multin putini erau pe strada, puteai sa le mai sesizezi ceva.Unde sunt? Stau si dorm la sediu… aaaaaa e frig sau prea mult soare afara…apar doar la serbari ca sa-i vada primarul…

  RăspundeRăspunde
 6. george spune:

  Cred că este o măsură bună.

  RăspundeRăspunde
 7. Johnny spune:

  Norma de hrana??? Nu cumva vor si prime de porc,muraturi,etc.?? Ca doar sunt amarati saracii, si chiar lucreaza in slujba cetateanului.

  RăspundeRăspunde
 8. SARACII!
  Cati angajatii ai Campinei lucreaza pe un salariu minim pe economie,cate 10-12 ore /zi si nu se plang de saracie si chin.
  Acesti bieti bugetari ( politisti locali) ,provin din nepotisme,amante si alte combinatii ale alesilor locali , fara nici un fel de pregatire , dar cu masina Politiei la scara ,la maneca scurta ca de,combustibilul e moca , rezolvandu-si toate ploblemele personale pe banii contribuabililor si cu aere ,talente , inganfati , ca de sunt POLITISTI.
  Daca le dai un text de cultura generala sunt zero.
  Deci merita hrana moca,prime de merit si avansati in grad.

  RăspundeRăspunde
 9. constantin andrei spune:

  Programul “Cornu si laptele” este cel mai potrivit.

  RăspundeRăspunde
 10. As spune:

  Bine ar fi ca toti bugetarii si nu numai sa primeasca salarii pe masura pregatirii si competentei profesionale,incat sa aiba un trai decent.Nu am nimic impotriva alocarii normei de hrana dar cunoaste cineva dintre contribuabili responsabilitatile politiei locale?In afara ca ii vedem plimbandu-se prin oras cu Loganul politiei locale cat si patrularea in zona pietei centrale pentru a o apara de tigani,mai fac ceva?Autoturisme abandonate pe strazi(vezi zona blocului in care se afla Astra-vis a vis de BRD)in plin centrul orasului cat si masini vandalizate fara a se descoperii autorii cat si multe altele nu le intra in atributii?Suficient de comentat…

  RăspundeRăspunde
 11. spargatorul de nuci spune:

  Bravo dom primar,asta ne mai trebuia,deja platim aceasta instituitie aservita doar celor din primarie si implicit primarului sa distribuie fituica primariei pe scarile blocurilor din oras.
  Va interesat vreodata domnilor care conduceti destinele acestei urbe ce fac acesti comunitari pentru oras.
  Tocmai de aceea propun dom primar un referendum in privinta maririi salarilor acestor bugetari unde cand ai nevoie de ei nu sunt ;yok.
  Aporopopo,mai nou am vazut ca au si calitati de agenti rutieri-credeti ca un curs la Scoala de politie rezolva problema lipsei de experienta si profesionalism,nu cred?!

  RăspundeRăspunde
 12. Sambata 25.10.2014 , in jurul orei 13.00 Loganul PH 01 PMC , cu trei vedete de politisti locali dintre care una era si soferita ( mergeau in haita sa nu se piarda) faceau curse ca la concurs intre Casa Cartii si Peco.
  Nimic iesit din comun .
  Erau in misiune !
  Ce obiectiv serios urmareau?
  Banii din taxele platite de cetateni folositi pentru conbustibil si sa fie platiti aceste specimene.
  Cine le face sacinile de serviciu?
  Cine ii urmareste ce trasee fac in timpul programului?
  De ce nu au montate pe masini sistem de monitorizare ?

  RăspundeRăspunde
 13. Adriana Lazar spune:

  Politia locala are nevoie de intelegere si sustinere nu numai de critici. Sunt putini si prost platiti, vai de capul lor. Eu mai degraba m-as declara nemultumita de politia nationala ca ei ai o gramada de facilitati dar tot inexistenti sunt, cu exceptia celor de la circulatie care ies la vanatoare de amenzi. Acolo e buba cea mare nu la amaratii de politisti locali.

  RăspundeRăspunde
 14. admin spune:

  Politia Locala Campina a distribuit “fituica primariei” in anul 2011, timp de sase luni. Suntem deja in 2014 si inca va legati de lucrul acesta?

  RăspundeRăspunde
 15. Gogoo spune:

  Cum este posibil ca unor paznici , nu politisti , sa le dai venituri mai mari ca unor bugetari care au studii superioare , care au raspundere ,care fac lucrari cu grad mare de dificultate .Unde gasesti un politist local cand ai nevoie , nicaieri.Rusine !!!

  RăspundeRăspunde
 16. As spune:

  Revin cu mentiunea:necesitatea popularizarii atributiilor politiei locale.Asa vom sti cui sa ne adresam intr-o anumita situatie si va creste respectul cetatenilor fata de aceasta institutie.Daca m-am adresat telefonic pentru a semnala o Dacia papuc cu nr.PH01JAC abandonata de foarte multe luni pe str.M.Eminescu,in fata blocului in care se afla Astra,vis a vis de BRD(in plin centru) si ocupa un loc de parcare pentru soferii ce tranziteaza orasul,mi s-a raspuns scurt:nu intra in atributiile noastre.Atunci,ce sa mai vorbim?Dar pretentii avem?

  RăspundeRăspunde
 17. marin spune:

  Sunt un simplu cetatean al mun. Campina si sincer am apelat de 2 sau 3 ori la serviciile Politiei Locale . Chiar am fost multumit de promtitudinea de care acestia au dat dovada , si nu stiu de ce unii facem aprecieri negative asupra acestei institutii.Asa suntem unii dintre noi mai rautaciosi , in loc sa fim multumiti ca atat salariile si pensiile incep sa creasca si in Romania . Chiar vi se pare un salariu de 750 ron asa de mare , incat acesti oameni nu merita ceva in pus , avand in vedere munca in ture , pe timp de noapte etc. Cei care fac comentarii negative asupra acestei institutii , precis sunt aceia care stau cu mana intinsa la unele aiutoare sociale date din partea statului sau a primariei , dar nu-si cauta un loc de munca chiar si prost platit cum este cel al Politiei Locale . Deci ca simplu cetatean care plateste taxe si impozite in acest municipiu , sunt de acord ca acesti oameni sa primeasca norma de hrana avand in vedere conditiile de munca si riscul la care sunt supusi zilnic datorita infractionalitatii crescute la nivel national.

  RăspundeRăspunde
 18. admin spune:

  Este in regula, zilele viitoare vom publica atributiile Politiei Locale Campina. Suntem convinsi ca le puteti obtine si de la Primaria Campina.

  RăspundeRăspunde
 19. As spune:

  Multumesc pentru intelegere.Asa informatiile vor ajunge la un numar mai mare de cetateni iar criticile,inerente in orice activitate vor fi la obiect.

  RăspundeRăspunde
 20. Ionut spune:

  As, studiaza Legea 155/2010 republicata pentru a vedea ce atributii au politistii locali.

  RăspundeRăspunde
 21. dumitru spune:

  Legea PolitieiLocale 155din 2010 republicata , prevede o serie de atributii pe care si Politia Nationala le are [asigura ordinea si linistea publica in municipiu, asigura paza unor obiective de importanta deosebita etc ]. Dupa ce , cetatenii Campinei o vor studia , vor intelege riscul la care sunt supusi acesti oameni. Referitor la unele comentarii precum ca acestia nu se vad pe strazile municipiului , vinovatii principali sunt cei care au dat afara un numar semnificativ in anii anteriori,iar cand este vorba despre siguranta noastra si a copiilor nostri , eu cred ca n-ar trebui sa facem comentarii negative la adresa celor care sunt in slujba cetateanului.

  RăspundeRăspunde
 22. As spune:

  Ionut,am citit legea si am constatat ca Politia locala are foarte multe atributii.Daca ar indeplini cel putin un sfert si ar fi ceva.Intr-adevar salariile sunt mizere si nu-i mobilizeaza pe cei care incadreaza aceasta institutie.Impartasesc ideea alocarii normei de hrana dar cu anumite observatii.La art.1 sunt 7 domenii privind responsabilitatile.La litera b(circulatia pe drumurile publice) si litera f(evidenta persoanelor)face ceva politia locala in aceste domenii?Nu cumva sunt activitati comune cu ale politiei de stat?Sau sunt consemnate in mod intentionat pentru a umfla si demonstra utilitatea politiei locale?La litera g(alte domenii stabilite prin lege):care sunt acestea?Sunt numai cateva aspecte…Dupa opinia mea, administratorul orasului ar fi trebuit(sau chiar a stabilit),potrivit legii atributii concrete.Din acest motiv am solicitat ca pe scurt sa fie mentionate aceste atributii.Multe s-ar putea comenta…

  RăspundeRăspunde
 23. Spargatorul de nuci spune:

  Pentru admin
  Vad ca adminul este proprimar sau primarie ,nu mi s-a publicat comentariul privind acest subiect.
  Se stie de foarte multi cetateni ca politia comunitarra (pardon locala) este aservita intereselor primarilor (vezi politia Constanta-Radu Mazare,politia locala Pandele-Voluntari Ilfov,etc).
  Si nu trebuie sa te supere admine ca cineva repeta ceea ce se stie foarte bine ca acesta institutie capusa este platita din banii mei ,ai tai si ai cetatenilor din Campina.
  Acesta institutie ,folosindu-se de banii nostri nu au fost in stare decat sa distribuie fituica primarie scoasa tot pe banii mei ,ai tai cetatene din Campina.
  Ti-as propune un tur de forta intr-o noapte mai ales vinerea-sambata si daca intalnim vre-o patrula in zonele cu risc mare de infractionalitate fac cinste.
  Nu am nimic impotriva ca acestia sa fie renumerati mai bine dar nu din banii mei pe care sunt obligat sa-i platesc sub diferite forme la administratia locale.Capusarii acestia daca nu le convin munca pe acesti banii le aduc la cunostiinta ca exista posibilitatea DEMISIEI asa ca treceti la treaba nu la intins mana.( sper ca adminul sa nu mai staerga comentariul)

  RăspundeRăspunde
 24. admin spune:

  Nu a sters nimeni comentariul dvs. anterior. Este publicat. Uitati-va mai bine! Ba chiar v-am si raspuns in legatura cu ceeea ce dvs. numiti “fituica primariei”.

  RăspundeRăspunde
 25. Paula O spune:

  Macar daca am vedea si noi prin Turnatorie politia ar fi bine.Scandalurile dupa orele 19 la blocuri.Candva politia venea cu ,,fituica”(a trecut aproape un an)…daca exista 13.400 ex si se distribuie in ,,cercuri elevate”adica il vede doar VIP-urile orasului iar oamenii de rand cand apuca,se numeste bani aruncati aiurea.Ia scuturati bine agentii draga admin

  RăspundeRăspunde
 26. admin spune:

  Repet, Politia Locala Campina a distribuit ziarul Primariei, “InfoCampina”, câteva luni in anul 2011. Atat. Din 2012, de distributie se ocupa alte persoane. Si nu, nu este un ziar pe care il vad doar VIP-urile, va garantam asta. Stim ce vorbim si stim si care este scopul comentariului dvs. :)

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF