La Câmpina şi Sinaia au fost comemoraţi soldaţii germani căzuţi în cele două războaie mondiale

Categorie: Social 20 noiembrie 2014

Rezervisti 1 La Câmpina şi Sinaia au fost comemoraţi soldaţii germani căzuţi în cele două războaie mondialeLa Cimitirul Eroilor din Câmpina, filiala locală a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere i-a comemorat pe eroii germani căzuţi pe fronturile de luptă. Vă reamintim că rezerviştii câmpineni au încheiat un parteneriat cu o asociaţie de rezervişti din Germania (oraşul Achern, landul Baden-Wurtemmberg), acord care prevede, printre altele, şi comemorarea eroilor celeilalte ţări. Rezerviştii germani comemorează, de Ziua Înălţării Domnului, eroii români din primul război mondial, morţi în prizonierat şi înhumaţi în cimitirul Niederbuhl, de lângă Rastatt. La rândul lor, membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere îi comemorează pe soldaţii nemţi, acţiune care a avut loc la Câmpina şi care a inclus o slujbă religioasă, un moment de reculegere, depunere de flori la semnele de căpătâi ale militarilor germani, din Cimitirul Eroilor şi apoi Onorul Militar. De asemenea, col. (r) Marian Dulă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Câmpina, a vorbit despre semnificaţia unei astfel de comemorări şi despre relaţia cu rezerviştii germani.
O acţiune similară a avut loc şi la Sinaia, la Cimitirul de Onoare al Eroilor, de lângă Parcul Ghica, acolo unde sunt înhumaţi militari germani căzuţi în anul 1916, în luptele de pe Valea Prahovei.
Rezervisti 2 La Câmpina şi Sinaia au fost comemoraţi soldaţii germani căzuţi în cele două războaie mondiale Rezervisti 3 La Câmpina şi Sinaia au fost comemoraţi soldaţii germani căzuţi în cele două războaie mondiale Rezervisti 4 La Câmpina şi Sinaia au fost comemoraţi soldaţii germani căzuţi în cele două războaie mondiale Rezervisti 5 La Câmpina şi Sinaia au fost comemoraţi soldaţii germani căzuţi în cele două războaie mondiale

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF