Din nou despre Miţu-Chiţu, care tinde să devină subiect de joacă în Consiliul Local

Categorie: Administratie publica 29 decembrie 2014

CL 11 Din nou despre Miţu Chiţu, care tinde să devină subiect de joacă în Consiliul LocalDespre firma Miţu Chiţu Fun Play s-a vorbit în ultimele patru luni cât nu s-a vorbit în cei câţiva ani buni de când locul de joacă există în Câmpina. Şi asta pentru că firma şi solicitările conducerii sale au ajuns subiect de dezbateri în Consiliul Local. Să ne reamintim pe scurt. La sfârşitul lunii septembrie a acestui an, CL Câmpina a scos de sub incidenţa Codului Fiscal asocierea în participaţiune a municipalităţii cu Miţu Chiţu Fun Play. Practic, acestei firme i s-au anulat impozitele pe clădire şi teren până în anul 2023. O încălcare flagrantă a legii, o greşeală impardonabilă a administraţiei locale. Am scris atunci pe larg despre acest subiect şi multă lume s-a supărat. Deşi, precizăm încă o dată, nu avem nimic cu nimeni, cu atât mai puţin cu conducerea Miţu Chiţu Fun Play. În definitiv, nu e vinovat cel care cere, ci cel care dă. Bun, să revenim. Prefectura Prahova a declarat ilegală hotărârea Consiliului Local Câmpina şi a cerut revocarea acesteia, lucru pe care, ulterior, CL Câmpina l-a şi făcut. Cine credea că subiectul a fost închis s-a înşelat.

Luna aceasta, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, s-a revenit asupra subiectului, cu alte două proiecte de hotărâre, de această dată diferite de cel din septembrie. Primul proiect se referea la aprobarea unui act adiţional la contractul de asociere în participaţiune dintre municipalitate şi Miţu Chiţu Fun Play. Modificarea consta introducerea câtorva cuvinte: „Prezentul contract se încheie pe o perioadă de 10 ani şi va fi valabil pentru perioada cuprinsă între lunile mai-octombrie ale fiecărui an”. Adică, închei contract pe zece ani, valabil 6 luni pe an. Sună cam ciudat, dar înţelegem că ideea era de… activitate sezonieră. Proiectul a căzut la vot, după numeroase discuţii legate în special de clădirea de la Miţu Chiţu, unde se prestează şi alte activităţi care nu au legătură cu contractul de asociere în participaţiune. S-a mers atât de departe cu discuţiile încât s-a ajuns la… cheia clădirii, care din noiembrie până în luna mai ar trebui să stea la Primărie.

Cel de-al doilea proiect pentru Miţu Chiţu s-a referit la eşalonarea la plată, pe o perioadă de 12 luni, a sumei de aproximativ 6.500 lei, reprezentând obligaţii fiscale datorate bugetului local de firma în cauză. Şi acest proiect a picat la vot, deşi, în acest caz, nu ar fi ridicat nimeni semne de întrebare dacă proiectul era aprobat. Sunt şi alte societăţi în Câmpina cărora le-au fost reeşalonate datoriile la bugetul local. Deci aici nu s-ar mai fi pus problema de încălcarea Codului Fiscal, favorizarea administratorului firmei, afaceri colaterale sau cui de agăţat cheia.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF