Floricon Salub, dezamăgire totală la capitolul deszăpezire

Categorie: Administratie publica 4 decembrie 2014

Deszapezire 1 Floricon Salub, dezamăgire totală la capitolul deszăpezireCeea ce face Floricon Salub atunci când ninge în Câmpina, numai deszăpezire nu se poate numi. Să cureţi pe ici, pe colo, prin centrul localităţii, pe carosabil şi cu greu, foarte greu, pe câteva trotuare, nu se poate numi deszăpezire. Acest oraş este locuit de oameni care plătesc bani pentru un serviciu aproape inexistent. Pentru că aceiaşi oameni uneori nici nu pot ieşi din casă, nu pot merge pe trotuare, nu pot circula normal prin cartiere. Câmpina nu înseamnă doar centrul localităţii, deşi chiar şi în legătură cu deszăpezirea din zona centrală ar fi multe de comentat.
Am avut două zile de iarnă. Două zile normale de iarnă, precedate de câteva zile cu polei şi Câmpina a fost dată peste cap. Pentru cât a nins în aceste două zile, n-ar fi trebuit să avem probleme, lucrurile puteau merge strună, nici nu ar fi trebuit să discutăm despre acest subiect. Aşa ar fi fost normal. Din păcate, la noi normalitatea pare a fi alta. Vorbim despre amenzi date celor care nu-şi curăţă trotuarul în dreptul firmei sau proprietăţii, dar nu vedem trotuarele mari, din dreptul parcurilor, de exemplu, unde oamenii merg unii pe urma celorlalţi. Ne lăudăm cu Bulevardul Carol I, dar uităm că şi în cartierul Câmpiniţa tot Carol I este strada principală. Vorbim la televizor despre tonele de nisip şi sare cumpărate, dar nu arătăm materialul antiderapant şi prin cartierele oraşului, pe străzile lateral, să se convingă şi câmpinenii de aici că îi pasă cuiva de ei. Ne supărăm că nu are bani Primăria să cumpere o substanţă anticorozivă, dar nu pomenim nimic de numărul şi tipul utilajelor de deszăpezire, de numărul angajaţilor trimişi la deszăpezire sau de programul acestora. Nu spunem nimănui că Florion lucrează la deszăpezire 24 de ore din 24 decât cu un singur utilaj, cel care intervine la intrările şi ieşirile din oraş. Cu mai multe nu se poate, pentru că s-ar consuma prea mult combustibil.

Iar acum, să sintetizăm. Da, sunt agenţi economici care nu-şi curăţă trotuarele. Da, sunt asociaţii de proprietari care nu ies la deszăpezire în faţa blocului. Da, sunt cetăţeni care-şi parchează complet aiurea maşinile, care blochează utilajele de deszăpezire. Da, sunt cetăţeni care aruncă pe carosabil zăpada din curte, sunt cetăţeni care nu respectă munca altora. Dar nu sunt atât de mulţi încât să creeze probleme uriaşe, de nerezolvat. Să fie amendaţi, corect! Dar să fie amendat şi operatorul care face deszăpezirea atunci când cetăţenii nu sunt mulţumiţi de activitatea prestată. Nu e corect aşa? Pentru că acest operator încasează bani mulţi, bani grei de la aceşti oameni. Sunt 5,44 milioane lei pe an, adică peste 54 miliarde lei vechi, alocaţi prin bugetul local pentru salubritate şi deszăpezire, activităţi prestate în Câmpina de acelaşi operator. Să zicem că în ceea ce priveşte salubritatea nu ia Floricon toţi banii, pentru că mai sunt diverse lucrări de amenajare şi ecologizare executate de alte firme. Dar 80% din cele 54 de miliarde se duc la Floricon. Din informaţiile noastre, vreo 48 de miliarde lei vechi. Asta înseamnă 4 miliarde pe lună, adică un miliard lei vechi pe săptămână. Salubritate primăvara, vara şi toamna şi deszăpezire iarna. Atenţie, materialele de deszăpezire le cumpără Primăria, separat, în fiecare iarnă. Păi, la banii ăştia, n-ar trebui ca deszăpezirea să nu reprezinte o problemă în Câmpina? Ce ziceţi?

10 comentarii to “Floricon Salub, dezamăgire totală la capitolul deszăpezire”


 1. anonim spune:

  Doresc să aflu si eu cine a scris asemenea aberație ? Campina a fost cel mai controlat din Prahova in aceste 2 zile !stima

  RăspundeRăspunde
 2. admin spune:

  Cristina Neculai ma numesc si eu am scris aceasta “aberatie”. Dumneavoastra cum va numiti, domnule/doamna “anonim”?

  RăspundeRăspunde
 3. As spune:

  D-le/d-na”anonim”:
  Sunteti complet in”zapada”.In ce lume traiti?In aceste doua zile in care a nins din belsug cat si dupa,va intreb cum de ati constatat dvs.trotuare curatate?Singurele urme erau ale pietonilor care au avut curajul sau au fost nevoiti sa se deplaseze.Cand se intalneau doua persoane,una trebuia sa intre in zapada.Nu mai discutam de arterele secundare dar nici cele principale cand “utilajele”destinate erau inexistente.Dvs.vorbiti”vorbe”?Nu este cazul sa continui a discuta pe aceasta tema intrucat nu am cu cine…Reveniti,va rog cu picioarele pe pamantul curatat de utilajele”Floriconului”.

  RăspundeRăspunde
 4. dan spune:

  Pentru cei care au mers cu mașina doar prin centru, deszăpezirea a fost ok. În schimb, în cartiere și pe trotuare a fost dezastru. Străzile mici, aleile, străzile lăturalnice nu numai că nu au fost deszăpezite, dar au mai fost și înfundate de utilajele care au aruncat zăpada de pe arterele principale. Pietonii sunt cantitate neglijabilă. S-a mers doar în șir indian, iar la trecerile de pietoni … altă aventură. Poate ar fi bine ca măcar unul dintre conducătorii orașului să stea în cartierul Păcuri sau printre blocuri. Poate așa s-ar face deszăpezire și pe aici.

  RăspundeRăspunde
 5. Andy spune:

  Fratilor! Pe langa Ploiesti, Bucuresti, la nou in Campina se circula f f bine! Da, e iarna, chiar asa trebuie sa fim de lenesi? Vreti drepturi, dar nu cumva sa fie si obligatii!!!

  RăspundeRăspunde
 6. Logitech spune:

  Anonim! Tu unde stai? Pe DN1? In Campina s-a circulat pe Carol I, bine! Pe trotoare si pe treceri era flescarie cat muntele! Dezapezirea nu a fost facuta decat pe unele artere! CAROL I, CALEA DOFTANEI, BP-HADEU cu LENIN, SCHELELOR cu strada care duce la gara, Drumul nou al garii, Orizontului pana la floricon si cam atat! RESTU CUCU! A SI CARTIERUL SLOBOZIA AVEA DOAR 2 Artere curatate! Cea care ducea catre floricon si cea care iesea in CAROL I CU DACIA! Trotuarele erau necuratate! In alti ani ii vedeai pe muncitori la dezapezire! Cele doua parcuri CEAS SI MILIA erau mereu curatate! Acum nici macar asta nu s-a mai intamplat! sa fim seriosi! floricon salub nu isi face datoria! platim mult pentru nimic!

  RăspundeRăspunde
 7. Mihai spune:

  Bai fratilor, cand aud asta ca la Campina e bine fata de altii imi vine sa mor. Voi nu intelegeti ca Floriconul incaseaza 1 miliard pe saptamana din banii vostri??? Saptamana de saptamana tot anul. Vi se pare ca isi face treaba, ca justifica banii incasati? E vorba de un miliard, nu de cativa lei, un miliard din banii nostri!!! Ar trebui sa zbarnaie cu utilajele prin tot orasul de banii astia!

  RăspundeRăspunde
 8. Elena spune:

  …vai de mine ! 1 miliard pe saptamana ? pai de banii astia ar trebui sa usuce si trotuarele nu numai sa curete zapada pe alocuri ! ca de utilaje ce sa zic ? tot cele vechi , ca altele nu isi permit, costa !

  RăspundeRăspunde
 9. david spune:

  Este un articol mincinos si in acelasi timp nesimtit!!

  RăspundeRăspunde
 10. REMUS spune:

  Firma de salubritate isi face treaba cum trebuie…Dvs de unde ati scos aberatiile cu un singur utilaj??In permanenta au fost folosite toate utilajele!
  Muncitorii au fost mobilizati astfel incat totul sa mearga struna!Mi se pare mie sau conditiile meteo au fost cumva nefavorabile si ningea incontinuu?Zapada se aseza la loc pe alaturi….Informati-va mai bine inainte sa scrieti un articol deplasat!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF