La Câmpina a început un program de recuperare şi terapie prin înot pentru copiii cu nevoi speciale

Categorie: Social 9 ianuarie 2015

Pro Campina La Câmpina a început un program de recuperare şi terapie prin înot pentru copiii cu nevoi specialeAsociaţia Pro Câmpina şi Clubul Sportiv Contratimp Câmpina au organizat astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat bilanţul activităţii desfăşurate în 2014, precum şi proiectele anului care abia a început. Vestea cea mai bună dată de reprezentanţii Asociaţiei Pro Câmpina şi Clubului Contratimp este aceea că, la Câmpina, la bazinul de înot didactic, a început derularea unui program de recuperare şi terapie prin înot pentru copii cu nevoi speciale. „Avem deja 10 copii care au fost integraţi în acest program, în care nu este neapărat vorba de înot, ci fie şi numai mers prin apă sau alte activităţi, în funcţie de recomandarea medicului pentru fiecare caz în parte. Sunt atât copii cu dizabilităţi, dar şi copii care au nevoie de recuperare în urma unor accidente”, a precizat instructorul Adrian Stoican.
La rândul său, Irinel Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Pro Câmpina, a adăugat: „A fost o idee a mea, mai aşteptăm şi alţi copii care au nevoi speciale şi pot face o terapie de acest gen, dar visul meu cel mai mare este ca unul dintre aceşti copii să poată participa, până la finele acestui an, măcar la o competiţie organizată de Special Olympics”.
Foarte important este faptul că, pentru copiii participanţi la acest program, Pro Câmpina asigură – prin finanţarea asigurată de sponsorul Tinmar Ind – plata abonamentelor la Bazinul Didactic de Înot şi plata instructorului.

Revenind puţin la activitatea din 2014, din punct de vedere al înotului de performanţă, Octavian Postolache, preşedintele Clubului Contratimp şi instructor de înot, a precizat că „avem o grupă de 15 copii cu perspective frumoase, două sportive reuşind anul trecut să participe la Campionatele Naţionale. În nataţie este nevoie de muncă şi răbdare, astfel că eu spun că, după un ciclu de patru ani, vom putea vorbi despre performanţe deosebite, dar deocamdată important este că suntem pe drumul cel bun”.

un comentariu to “La Câmpina a început un program de recuperare şi terapie prin înot pentru copiii cu nevoi speciale”


 1. Laura Epureanu spune:

  O idee extraordinara!!! Felicitari!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF