Ovidiu Cord a pierdut procesul cu ANI. Îşi pierde şi mandatul de consilier judeţean

Categorie: Administratie publica 21 ianuarie 2015

Ovidiu Cord Ovidiu Cord a pierdut procesul cu ANI. Îşi pierde şi mandatul de consilier judeţeanSunt mai bine de doi ani de când consilierul judeţean câmpinean, Ovidiu Cord, se judecă cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a declarat incompatibil cu funcţia deţinută şi în conflict de interese. După ce a pierdut la Curtea de Apel Ploieşti, Ovidiu Cord a înaintat recurs şi s-a ajuns, astfel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La sfârşitul anului trecut, Înalta Curte – prin Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal – a respins ca nefondat recursul consilierului judeţean, decizia fiind definitivă şi irevocabilă. Cu alte cuvinte, Ovidiu Cord a pierdut procesul cu ANI, iar urmările nu sunt dintre cele mai plăcute. Agenţia Naţională de Integritate a trimis deja o adresă Consiliului Judeţean Prahova prin care anunţă decizia Înaltei Curţi şi prin care cere încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Ovidiu Cord.
Mai mult, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Ovidiu Cord nu va mai avea voie să candideze timp de trei ani la o funcţie publică şi va trebui să dea înapoi indemnizaţia de consilier judeţean încasată mandatul trecut şi în cei doi ani din actualul mandat. Indemnizaţie în valoare de aproape 700 lei/lună.
Contactat telefonic, Ovidiu Cord ne-a declarat că nu a primit nici o înştiinţare cu privire la decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nici Consiliul Judeţean nu i-a comunicat până acum ceva legat de vreo adresă de la ANI.

Vă reamintim că, în vara anului 2012, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că, pe parcursul mandatului 2008-2012, Ovidiu Cord s-a aflat atât în incompatibilitate de funcţii, cât şi în conflict de interese.
„În cazul consilierului judeţean Ovidiu Cord, s-au descoperit cinci contracte de furnizare de produse alimentare, încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova, beneficiul patrimonial fiind în valoare de 110.716 lei şi 36 de facturi de achiziţii directe (produse alimentare) în cuantum de 78.406 lei, emise către instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova”, se arată în comunicatul de presă emis de ANI.
Ulterior, Ovidiu Cord a contestat decizia ANI şi de atunci s-a tot judecat cu Agenţia Naţională de Integritate. Acum, lucrurile au ajuns la final.

un comentariu to “Ovidiu Cord a pierdut procesul cu ANI. Îşi pierde şi mandatul de consilier judeţean”


 1. omg spune:

  E, ce-mi sunt 2 miliarde in plus in minus… Noroc ca a avut cine sa aduca alimente la Consiliul Judetean.

  Ce daca sunt cumparate din bani publici? E bine ca au baietii aia la judet ce manca!

  Multumim mult-respectabilului domn Cord ca aduce salam si eugenii la Consiliu.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF