Directorul de producţie al HidroPrahova, urmărit penal şi pus sub control judiciar în dosarul canalizării de la Comarnic

Categorie: Social 24 februarie 2015

Sigla DNA Directorul de producţie al HidroPrahova, urmărit penal şi pus sub control judiciar în dosarul canalizării de la ComarnicProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de ieri, față de Iuliu Virgiliu Roman, director de producție la societatea HidroPrahova, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de sprijinirea unui grup infracțional organizat. Este vorba despre de acum celebrul grup infracţional format din Iulian Herţanu (cumnatul premierului Victor Ponta), Mihail Coman (consilierul directorului general de la HidroPrahova) şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă. Procurorii DNA îi acuză pe aceştia de deturnare de fonduri europene de la lucrările de canalizare din Comarnic şi de evaziune fiscală, prejudiciul total depăşind 10 milioane de lei. În aceeași cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală și s-a dispus măsura controlului judiciar față preşedintele CJ Prahova – Mircea Cosma şi deputaţii prahoveni Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă, pentru sprijinirea grupului infracţional.

Potrivit comunicatului de presă remis de DNA, “grupul infracțional a fost sprijinit, în realizarea scopului propus, de Cosma Mircea, Cosma Vlad Alexandru, Ghiță Sebastian Aurelian, precum și de către ROMAN IULIU VIRGILIU care, inițial, în cursul anului 2012, a fost ajutat să obțină, în mod nelegal, calitatea de membru în Consiliul de Administrație al SC HIDRO PRAHOVA SA de către Cosma Vlad Alexandru, în vederea susținerii intereselor acestuia, iar ulterior, dobândind funcția de director de producție în cadrul aceluiași agent economic, a semnat la data 27.10.2014, un act adițional și o notă justificativă la contractul semnat de SC HIDRO PRAHOVA SA cu Asocierea S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L, în baza cărora termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în mod nelegal, cu 131 de zile fără calcul de penalități. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul ROMAN IULIU VIRGILIU nu trebuie să exercite funcția de director de producție la SC HIDRO PRAHOVA SA”.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF