Drept la replică

Categorie: Administratie publica 9 februarie 2015

În virtutea dreptului la replică, vă rog să-mi publicaţi punctul de vedere asupra celor exprimate în articolul ”Exclusiv. Modernizarea Căii Dacia, o investiţie cu fonduri europene, dar şi cu foarte multe nereguli (III)”. (Teodor Tiseanu)

În articolul publicat, se spun multe lucruri denigratoare şi neadevărate despre mine şi firma unde sunt acţionar. Prin urmare, vă aduc la cunoştinţă următoarele:
1. Contractul dintre firma unde sunt acţionar şi firma CAST a fost un contract între 2 persoane juridice şi nu a avut legatură cu Primăria sau proiectul Calea Dacia, cum de altfel rezultă clar şi din verificările organelor abilitate: „nu a rezultat implicarea”, „nici ca banii încasaţi de societate ar fi provenit din sumele acordate pentru realizarea acestuia”. Prezentarea tendenţioasă a aceste documente contravine normelor deontologice ale profesiei de ziarist imparţial, cum susţineti că sunteţi.
2. Ca multe alte firme, şi firma unde sunt acţionar are CAEN principal şi CAEN secundar. Nu înţeleg atunci de unde aţi tras concluzia că este vorba despre servicii de spălare auto? Dacă aţi fi făcut puţină cercetare, aţi fi ştiut acest lucru. De asemenea, nu am facturat niciodată servicii pe care nu le-am efectuat şi nu am avut contract nici cu Ascon, nici cu DacElectric.
3. Da. Tatăl meu este primar. Asta înseamnă ca nu am voie să fac un contract cu o firmă care are sau a avut contract cu primaria? De exemplu, am avut contract cu firma CERTO ALAN MEDIA, a ziariştilor acestui ziar, pentru servicii de publicitate, firmă care a avut, până de curând, la rândul ei contract cu Primăria Câmpina, de unde a câştigat în doar 4 ani, peste 2 miliarde de lei vechi. E ceva ilegal în asta?
4. Îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în instanţă pe Cristina şi Alexandru Neculai, care, prin comentariile şi aluziile făcute şi prin modul subiectiv de a prezenta aceste documente, aduc prejudicii de imagine atât mie, ca persoană fizică, cât şi firmei mele, ca persoana juridică.

Teodor Tiseanu
09.02.2015

 

Domnule Teodor Tiseanu,

1. Menţionarea firmei dvs. şi a contractului cu Cast într-un raport al Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) este întâmplătoare? Să zicem că noi suntem rău intenţionaţi, dar aşa sunt şi cei de la DLAF care spun că Nota lor de control a fost trimisă la DNA în vederea efectuării de cercetări pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, conform Legii speciale?
2. Să ştiţi că, până la urmă, nici nu contează ce serviciu aţi prestat pentru Cast, important este că l-aţi prestat şi încă exact în perioada în care se derula investiţia executată de Cast. Despre Ascon şi Dac Electric noi nu am scris nimic, mai citiţi o dată articolul.
3a. Art 76/Legea 161/2003 republicată şi actualizată: primarul este obligat să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, soţ/soţie sau rudele de gradul I. Mai sunt şi alte prevederi legale pe care le putem enumera aici, multe din Legea specială care stă la baza activităţii DNA. O puteţi studia pe net.
3b. Cum puteţi compara situaţiile? Noi am prestat un serviciu Primăriei, pentru care am luat nişte bani. Firmei dvs. îi făceam publicitate, pentru care ne plăteaţi nişte bani (100 lei pe lună, conform contractului). Noi nu luam bani de la Primărie, pe de o parte şi apoi să dăm bani firmei fiului primarului, pe de cealaltă parte! Şi ca o paranteză, informaţiile furnizate de tatăl dvs. sunt eronate. Suma de 2 miliarde lei vechi în patru ani include şi tipărirea InfoCâmpina, serviciu pe care nu l-am prestat noi.
4. Probabil că vom vorbi despre toate acestea pe larg, în instanţă. Dar să ştiţi că va trebui să staţi la rând. Tatăl dvs. a spus primul că ne dă în judecată, aşa că, să respectăm ordinea.

25 comentarii to “Drept la replică”


 1. Radu spune:

  Nu e nici un dubiu ca Teo e fiul lui Horia Tiseanu. La fel de penibil, la fel de obtuz in gandire!

  RăspundeRăspunde
 2. Oprina spune:

  Baietasul asta habar nu are diferenta dintre a lua bani de la primaria si a-i da unei firme a familiei primarului si a lua bani de la primarie si de la orice alte firme, inclusiv ale primarului? Dar face “afaceri de succes” de peste 800 milioane lei vechi?! Si daca nu a spalat masini, poate ne spune si ce a servicii a prestat pentru Cast, desi nu conteaza, dar e greu sa inteleaga el asta. Si sa ne mai spuna daca serviciile le-a prestat pe dn1 sau… unde?

  RăspundeRăspunde
 3. Toma spune:

  Ce drept la replica penibil! Asta este tot ce a putut Tiseanu junior?!

  RăspundeRăspunde
 4. Un campinean spune:

  Dvs., ca jurnalisti, dati replica la drept la replica? Si e adev ce zice tiseanu, ca ati incasat 200.000 lei de la primarie?

  RăspundeRăspunde
 5. un alt descurcaret spune:

  Zice Teo: “Tatăl meu este primar. Asta înseamnă ca nu am voie să fac un contract cu o firmă care are sau a avut contract cu primaria?”
  Ba da, dar il nenorocesti pe taica-tu, pentru ca intra in conflict de interese. Sau cat esti baiatul primarului tie nu ti se aplica legea, esti deasupra ei?

  RăspundeRăspunde
 6. Titi Blanaru spune:

  E naiv sau e foarte, foarte smecher? Parca smecher nu mi se pare. Dar gandire de genul asta “legea o facem noi”, ma fac sa cred ca nu are nimic de-a face cu legalitatea. Probabil ca la DNA va avea multe de scris. Inclusiv despre tatal sau!

  RăspundeRăspunde
 7. mady spune:

  hai sa fim si obiectivi..tiseanu are cumva dreptate, pentru ca la conflict de intere, din ce am citit pe net, nu se incadreaza. eu spal de cativa ani buni masina la el si pot spune ca sunt multumit per total..ce m-a frapat pe mine insa la un mom dat e ca l-am vazut cot la cot cu un baiat, la ‘munca de jos’ personal, tind sa cred ca are dreptate..oricum, doar viitorul ne poate arata cine a avur dreptate si cine nu

  RăspundeRăspunde
 8. Adrian spune:

  Daca Tiseanu jr va spune exact aceleasi lucruri si in fata procurorilor DNA se curata si el si tatal lui, mai rau ca la spalatorie!

  RăspundeRăspunde
 9. As spune:

  Catre adm. Consider de bun gust si legal faptul ca ati publicat Dreptul la replica.Din cele spuse de catre Tiseanu jr.,constat sa-i spunem”copilaria”in gandire a acestuia.Ma asteptam la aceasta amenintare,prin actionarea in instanta.Vorbesc in cunostinta de cauza deoarece figurez in calitate de parat intr-un proces similar care se pare ca nu va avea o finalitate apropiata…Eu doresc adm.sa se inarmeze cu multa rabdare,sa aiba chibzuinta si perseverenta in actiunile viitoare.Deasemenea,sa nu se bazeze prea mult pe”prieteni”care incet,incet se vor da la “fund”…Va doresc succes.

  RăspundeRăspunde
 10. nelu spune:

  Cat jeg este in politica campineana , in loc sa ne dam mana si sa facem proiecte pentru minunatul nostru oras , am ajuns sa ne pazim pe la colturi . Iti este frica sa-ti mai faci ceva prin curte , apartament , sa-ti cumperi o masina , sa-ti dezvolti o afacere , ca daca ai o anumita culoare politica esti turnat la DNA. A ajuns DNA , bau-bau . DE ce dl. IOHANIS nu da un semnal in acest sens?NE facem de ras ca tara , de aceea nu vin investitori straini la noi , ne pleaca copii in alte tari,etc .Pacat ,pentru ca eu cred ca avem un PRIMAR SI VICEPRIMAR foarte buni ,care se cunosc de o viata ,doi oameni cunoscuti de noi campinenii cu multe relizari. MI-as dori ca simplu cetatean neimplicat in politica , dar care citeste presa locala zilnic , sa vad ziua cand primarul si viceprimarul orasului meu se vor respecta , vor merge impreuna pe teren cu aceeasi masina ,isi vor bea cafeaua dimineata impreuna discutand despre problemele importante din aceea zi. OARE VOM TRI ACEA ZI , VOR VENI ASEMENEA VREMURI ? d-le PRIMAR , d-le VICEPRIMAR dati dumneavoastra startul , calcati-va pe orgolii si haideti impreuna cu noi cetatenii acestui municipiu sa ne apucam de treaba , sa nu mai existe barfa si din partea noastra votul pe VECIE .

  RăspundeRăspunde
 11. orwell spune:

  si inca ceva, teligentu, adica tat-su beizadelei care se da cocos in drepturi la replica e dornic nevoie mare sa negocieze cu procurorii denuntandu-l pe Florin Anghel. Doar ca, ghinion, ala a fost mai iute, mai pe faza… Si astfel domnu Tiseanu in luna indragostitilor a primit cadou un control DLAP

  RăspundeRăspunde
 12. stoica spune:

  respect campinaph!!un ziar adevarat care spune lucrurilor pe nume

  RăspundeRăspunde
 13. Toma Mihai spune:

  Buna ziua. Sunt profund uimit de ce se intampla, dar consider ca neexistand niciun dosar penal, Teodor nu e vinovat de nimic. Prezumptia de nevinovatie. Va salut!

  RăspundeRăspunde
 14. wworwell spune:

  Asa este, ei niciodata nu sunt vinovati de nimic, iar atunci cand sunt se aplica imediat prezumptia de nevinovatie.

  RăspundeRăspunde
 15. Cristian Badea spune:

  Decat sa trimiteti un asemenea drept la replica mai bina va abtineati, dle Tiseanu. Demonstrati ca habar nu aveti de legislatie iar ce mi se pare si mai grav este ca nici tatal dvs primarul nu cunoaste legile. Dle Tiseanu v-ati pus tatal intr-un conflict de interese urias, de natura penala. Ati luat bani de la o firma care in acelasi timp avea contract cu primaria condusa de tatal dvs si incasa bani de la primarie. Chiar nu intelegeti unde e culpa? Nu ati intrebat si dvs un avocat sau ati crezut ca nu descopera nimeni?

  RăspundeRăspunde
 16. constantin andrei spune:

  Are dreptate ,nu spala masini ci doar le umfla cauciucurile !!!!!!!!!!!!!si a incasat un sac de bani publici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hihihihoho

  RăspundeRăspunde
 17. Remus KO Teo spune:

  Am trimis un comentariu catre PHalert, care nu a fost acceptat acolo,m asa ca sper ca ceti accepta dvs sa-l publicati, pentru ca nu injur pe nimeni. Comentariul meu era asa:
  Stimati jurnalisti de la PHalert, daca tot va plateste Tiseanu (pentru ca PHalert este ziarul familiei Tiseanu) cu 15 milioane lei/lunar, dar la negru, fara forme legale, macar puteati sa-l invatati ca in loc sa se scoata, se afunda. Pai, faptul ca ar fi dat – prin contract – unei societati 2 miliarde lei din BANI PUBLICI pentru promovarea propriei sale imagini este foarte grav! Iar singura culpa in aceasta speta nu poate fi decat a primarului!

  RăspundeRăspunde
 18. Maria spune:

  Nu mi*a placut niciodata Horia Tiseanu dar nu stiam sa spun cuiva de ce, nu*mi placea si atat. Dupa reactiile lui la scrisoarea angajatei din primarie si articolelor voastre mi*am dat seama si de ce nu l*am placut nicicodata, pentru ca este un las. Nu*si asuma decat lucrurile bune cu care sa se poata lauda si da vina pe altii pentru ceea ce e rau. Ce barbat e asta?

  RăspundeRăspunde
 19. Radu spune:

  NU dl Tiseanu, NU aveti voie sa faceti contract cu o firma care are contract cu primaria cata vreme tatal dvs e primar ! Ca sa intelegeti mai bine NU aveti voie sa incasati bani de la o firma care ia bani de la primarie ! Este ff grav ca nu ati stiut asta, FOARTE GRAV !

  RăspundeRăspunde
 20. ionel spune:

  Dl Teo are dreptate:
  “…Nu înţeleg atunci de unde aţi tras concluzia că este vorba despre servicii de spălare auto? Dacă aţi fi făcut puţină cercetare, aţi fi ştiut acest lucru. De asemenea, nu am facturat niciodată servicii pe care nu le-am efectuat…..”
  1. Tehnic din observatiile mele la aceasta spalatorie nu se pot spala autovehicule de mare tonaj (va rog sa ma contraziceti……)
  2. Despre ce alte servicii se vorbeste ca s-au facturat sunt curios? Cine ne poate lamuri?
  3. Odisee continua………….

  RăspundeRăspunde
 21. Of-of spune:

  De ce nu vrea sa inteleaga nimeni ca nu conteaza ce servicii a prestat. Putea si sa gaureasca covrigi sa sa-i dea teapa. Nu conteaza! Important e ca a luat fie si un leu, dar 800 milioane!!! Iar tac-su lui Teo a intrat in conflict de interese penal!!!

  RăspundeRăspunde
 22. ionel spune:

  Tehnic vorbind afacerea pute rau; exista insa prezumtia de nevinovatie. Omul se poate apara, sa vedem cum dovedeste ca a fost corect.

  RăspundeRăspunde
 23. Mihai G. spune:

  Nu este conflict de interese, oricum as lua o. E adevarat ca ati incasat atatia bani de la primarie?

  RăspundeRăspunde
 24. admin spune:

  Este parerea dvs. la care normal ca aveti dreptul. Si nu, nu este adevarat ca am incasat 2,2 miliarde lei vechi de la Primaria Campina. In suma prezentata de dl. primar este inclusa si tipografia pentru primii doi ani in care a aparut ziarul Primariei. Dar nu acesta este subiectul si tocmai de aceea nici nu detaliem. O s-o facem la momentul potrivit. Subiectul este Calea Dacia, de la care dl. primar incearca sa distraga atentia.

  RăspundeRăspunde
 25. Sergiu Anton spune:

  Adevarul este ca ne-a cam captat atentia daca nu situatia,cel putin suma supusa atentiei de catre Tiseanu . Mi se pare lipsa de respect sa spuneti ca nu detaliati , avand in vedere ca banii astia v-au intrat in buzunare din contributiile noastre la bugetul local! Cat mai avem de asteptat momentul potrivit?Si potrivit pentru ce?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF