Prefectura cere revocarea parţială a hotărârii prin care Consiliul Local Câmpina a stabilit tarifele pentru utilizarea terenului sintetic Petrol

Categorie: Administratie publica 24 februarie 2015

Teren Petrol 21 Prefectura cere revocarea parţială a hotărârii prin care Consiliul Local Câmpina a stabilit tarifele pentru utilizarea terenului sintetic PetrolÎn şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie, Consiliul Local Câmpina a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a terenului cu gazon sintetic din incinta bazei sportive Petrol, cel pentru a cărei modernizare s-au plătit 900.000 lei de la bugetul local. Am scris atunci pe larg despre acest regulament şi despre tarifele stabilite de consilierii câmpineni pentru utilizarea terenului sintetic. Ei bine, Prefectura Prahova a transmis recent o adresă Consiliului Local, prin care atrage atenţia că hotărârea referitoare la terenul Petrol este “parţial nelegală” şi solicită revocarea acelor prevederi considerate nelegale. Concret, este vorba despre tarifele diferenţiate în funcţie de domiciliul/sediul celor care doresc să utilizeze terenul. Câmpinenii plătesc mai puţin, cluburile sau asociaţiile din alte localităţi plătesc mai mult. Şi vă reamintim aceste tarife aprobate de Consiliul Local:
- 50 lei/oră/ziua şi 70 lei/oră seara pentru toate persoane fizice şi juridice din Câmpina;
- 300 lei/oră ziua şi 450 lei/oră seara pentru asociaţiile sportive altele decât cele care au sediul în municipiul Câmpina.

Prefectura Prahova spune că tarifele diferenţiate “reprezintă o discriminare, o barieră în calea liberei circulaţii a serviciilor la nivel local”. Şi sunt invocate Legea 157/2005 privind Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană şi Directiva 2006/123/CE a Parlamentului European conform cărora “actele normative adoptate la nivel local nu trebuie să mai conţină obstacole în calea liberei circulaţii a serviciilor, persoanelor şi bunurilor”. Cu alte cuvinte, în cazul nostru, tarifele la terenul Petrol trebuie să fie aceleaşi pentru toată lumea, indiferent dacă este vorba despre câmpineni sau persoane fizice/juridice din alte localităţi.
Dacă administraţia câmpineană nu va da curs solicitării Prefecturii Prahova, hotărârea menţionată va fi atacată la instanţa de contencios-administrativ.

3 comentarii to “Prefectura cere revocarea parţială a hotărârii prin care Consiliul Local Câmpina a stabilit tarifele pentru utilizarea terenului sintetic Petrol”


 1. bella spune:

  Se pare ca la Campina discriminarea este o problema.Cand in toata tara nu e discriminare la Campina exista si atunci cand in toata tara e discriminare la Campina nu e considerata astfel…oare Campina e in alta tara???Probabil ca o tara din Africa pentru ca din Uniunea Europeana nu poate fi…

  RăspundeRăspunde
 2. Daniel Gerous spune:

  mai bine se dau bilete de favoare câmpinenilor… care pot însemna reduceri indirect de tarif… dar e prea dificil de priceput pentru bieţii consilieri…

  RăspundeRăspunde
 3. dan spune:

  cum ziceați, Bălăușeri?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF