Se montează separatoare de sens pe DN1, la Băneşti

Categorie: Social 23 martie 2015

Separatoare Banesti 1 Se montează separatoare de sens pe DN1, la BăneştiVeste bună pentru conducătorii auto şi pentru toţi cei care au insistat pentru luarea unor măsuri de siguranţă pentru circulaţia pe drumurile naţionale. Astăzi a început montarea de separatoare de sens de tip New Jersey (din beton) pe DN1, la Băneşti, pe o lungime de 1,5 km. Acţiunea este susţinută de instituţiile statului (Prefectură, Poliţie, CNADNR), dar, atenţie, este finanţată de o societate privată, care nu doreşte să-i fie făcut public numele. Este o iniţiativă care bucură comunitatea locală câmpineană şi nu numai, un răspuns la numeroasele demersuri şi acţiuni (inclusiv un “protest în negru” în memoria celor care au murit nevinovaţi pe DN1) făcute de cetăţeni pentru a obliga autorităţile să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei pe drumul naţional. Din păcate, nu autorităţile sunt cele care s-au şi apucat de treabă, ci o firmă privată, sensibilizată de reacţia populaţiei.
După cum vă informam zilele trecute, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reluat procedura de achiziţie publică pentru separatoare de sens, iar procedura se va finaliza abia la începutul lunii iunie, când ar putea fi semnat contractul cu firma care va câştiga licitaţia, dacă nu intervine între timp vreo problemă. Iar până la vară, cine ştie câte alte accidente rutiere ar mai putea avea loc pe DN1! Tocmai de aceea, iniţiativa montării ACUM de parapete din beton, la Băneşti, este cu atât mai mult de salutat.
Separatoare Banesti 2 Se montează separatoare de sens pe DN1, la Băneşti
“În comuna Băneşti, riscul producerii de accidente rutiere pe DN1 este foarte mare şi de aceea trebuia să găsim o soluţie pentru a reduce considerabil acest risc. Am apelat la un foarte bun prieten de-al meu, de la o firmă privată din Ploieşti, care cunoştea bine situaţia şi a fost de acord să ne ajute financiar pentru montarea de separatoare de sens pe DN1, pe raza comunei Băneşti. Este un lucru extraordinar şi mă bucur că am găsit înţelegere şi resurse astfel încât să preîntâmpinăm producerea altor accidente grave pe DN1, măcar aici la noi, la Băneşti”, ne-a declarat Gheorghe Stoica, primarul comunei Băneşti.

8 comentarii to “Se montează separatoare de sens pe DN1, la Băneşti”


 1. Manea spune:

  In sfarsit!

  RăspundeRăspunde
 2. syl spune:

  Bravo…!!! mai exista si oameni care pot face ceva pentru binele populatiei…bravo!!!

  RăspundeRăspunde
 3. i.v. spune:

  Felicitari d-lui Guran pt. demersul facut ,dar pacat de vietile curmate in acea zona de-a lungul timpului

  RăspundeRăspunde
 4. admin spune:

  Dl Guran nu are nici o legatura cu montarea separatoarelor de sens de la Banesti.

  RăspundeRăspunde
 5. i.v. spune:

  n-am stiut,scuze.

  RăspundeRăspunde
 6. Mihai BaSescu spune:

  si drumul public a fost largit???? … au mai stramtat drumul cu 1 metru…acea gasca ( initiativa publica) a facut petitie sa micsoreze drumul? Pe centura Ploiestiului este spatiu special pentru acei bolovani din mijlocul drumului…

  RăspundeRăspunde
 7. gaby spune:

  Ce fac soferii care vor sa intre in com. Banesti? Nu au deloc vizibilitate, deoarece sunt puse separatoarele exact in curba!!!!!

  RăspundeRăspunde
 8. gaby spune:

  Cine locuieste in Banesti stie despre ce este vorba.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF